Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κάντε αυτή την άσκηση για 4 λεπτά και μεταμορφώστε το κορμί σας, μόλις σε 1 εβδομάδα!

21 Φεβρουαρίου 2018 14:22
Κάντε αυτή την άσκηση για 4 λεπτά και μεταμορφώστε το κορμί σας, μόλις σε 1 εβδομάδα!

Μια νέα μέθοδος γυμναστικής υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα, κάνοντας μόλις 4 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης και λέγεται Tabata.

Η μέθοδος πήρε το όνομά της από τον δημιουργό της, τον Ιάπωνα ερευνητή Δρ. Izumi Tabata. Είναι μια μέθοδος ολιγόλεπτης γυμναστικής σε πολύ έντονους ρυθμούς ή διαφορετικά ένα σύντομο πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης όπου περίοδοι έντονης άσκησης εναλλάσσονται με σύντομες περιόδους ξεκούρασης. Στην πράξη πρόκειται για 4 λεπτά έντονης διαλειμματικής γυμναστικής που χωρίζονται σε 8 σετ. Κάθε σετ περιλαμβάνει 20 δευτερόλεπτα άσκησης και 10 δευτερόλεπτα ανάπαυσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρουν τα πρώτα λόγια του Ηλία Βρεττού στον πατέρα του: "Με έσωσε η..."

Ποιος είναι ο στόχος της μεθόδου Tabata;

Το να κάψετε όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος σε μικρό διάστημα, να βελτιώσετε την αναερόβια ικανότητά σας (η ικανότητα να ασκείστε σε μέγιστη ένταση, αλλά για λίγο) και να αυξήσετε τη μυϊκή αντοχή σας. Η έντονη προσπάθεια που καταβάλλετε μέσα στα λίγα αυτά λεπτά κάνει την καρδιά να δουλεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά και μετά το τέλος του. Έξτρα κέρδος, λοιπόν, το γεγονός ότι καίτε περισσότερες θερμίδες, τονώνοντας τον μεταβολισμό σας.

Ποιος μπορεί να κάνει Tabata;
Όποιος θέλει να κάψει πιο γρήγορα λίπος και θερμίδες και να βελτιώσει τις γυμναστικές του επιδόσεις. Το «κλειδί» σε μια πετυχημένη συνεδρία Tabata είναι να μπορέσετε να πιάσετε υψηλά επίπεδα έντασης σε μικρό διάστημα. Αν, λοιπόν, είστε υγιής και ασκείστε, δεν θα έχετε μεγάλη δυσκολία στο να ξεκινήσετε.

Τι πρέπει να προσέχετε
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα έντονη μορφή άσκησης, γι’ αυτό καλό είναι να έχετε στον νου σας μερικά πράγματα:

Το μέγιστο των δυνάμεων κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό, γι’ αυτό αν νιώσετε αδιαθεσία πρέπει να σταματήσετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τροχαίο Βρεττού: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που το άσπρο βαν χτυπάει το αμάξι του τραγουδιστή! Στην δημοσιότητα το αρχείο από τις κάμερες ασφαλείας! (video)

Αν είστε αρχάριοι ή έχετε καιρό να ασκηθείτε, καλό είναι να ξεκινήσετε με αργό ρυθμό και ίσως χρειαστούν κάποιες παραλλαγές του προγράμματος (π.χ. λιγότερη ένταση στην άσκηση και μεγαλύτερα διαλείμματα).

Πριν ξεκινήσετε, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας (π.χ. υψηλή πίεση, καρδιαγγειακά προβλήματα) και οι έγκυες γυναίκες χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ίσως να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, η γνώμη των ειδικών (γιατρού, γυμναστή) κρίνεται απαραίτητη.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί ένα ενδεικτικό πρόγραμμα ασκήσεων της μεθόδου Tabata και ξεκινήστε ένα νέο τρόπο fitness!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share