Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το μπαχαρικό που βελτιώνει τη μνήμη και σου φτιάχνει την διάθεση!

20 Φεβρουαρίου 2018 08:36
Αυτό είναι το μπαχαρικό που βελτιώνει τη μνήμη και σου φτιάχνει την διάθεση!

Πολύ πιθανό να ξέρεις ήδη ότι ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά εκεί έξω. Αυτή όμως είναι μόνο μία από τις πολλές απίστευτες ευεργετικές του ιδιότητες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Geriatric Psychiatry, το κατακίτρινο καρύκευμα μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη αλλά και τη διάθεσή σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Tι είδαμε χτες; Η αφιέρωση της Δαλάκα στον Ντάνο, η «κλεψιά» και ο τσακωμός με την Σπυροπούλου! Ποιος κέρδισε;

Οι επιστήμονες χώρισαν 40 ανθρώπους ηλικίας 50-90 ετών με ελαφρά προβλήματα μνήμης σε δύο ομάδες. Στην πρώτη έδωσαν 90 μιλιγκράμ κουρκουμίνης δύο φορές την ημέρα και στην άλλη έδωσαν κάψουλες placebo χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

Όσοι πήραν κουρκουμίνη εμφάνισαν σημαντικές βελτιώσεις στη μνήμη και την ικανότητα προσοχής τους, σε αντίθεση με τα άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο, είπε ο Gary Small, MD, διευθυντής της γηριατρικής ψυχιατρικής στο UCLA Κέντρο μακροζωίας και συγγραφέας της μελέτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου;

Η μνήμη του πρώτου γκρουπ μάλιστα βελτιώθηκε κατά 28% μέσα στους 18 μήνες της μελέτης, ενώ τα μέλη του είχαν επίσης ήπιες βελτιώσεις στη διάθεση τους.

Μόλις βρήκαμε έναν ακόμα καλό λόγο να επισκεφθούμε το αγαπημένο μας ινδικό εστιατόριο!

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share