Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορίτσια δώστε βάση: Πόσο καφέ επιτρέπεται να πίνουμε; η ειδικός συμβουλεύει

16 Φεβρουαρίου 2018 15:54
Κορίτσια δώστε βάση: Πόσο καφέ επιτρέπεται να πίνουμε; η ειδικός συμβουλεύει

Ίσως δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό το πρωί από το να ξυπνάς με τη μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ και να πίνεις την πρώτη γουλιά της ημέρας. Με δεδομένο ότι πολλοί άνθρωποι πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα, αξίζει να διασφαλίσεις πως αυτή η συνήθεια θα είναι όσο πιο υγιεινή γίνεται.

Τι σημαίνει αυτό; Για αρχή να σου πούμε πως σύμφωνα με το Harvard School of Public Health, ο καφές μπορεί να μειώσει την πιθανότητα για διαβήτη τύπου 2, καρκίνο στο συκώτι, κίρρωση του ήπατος, πέτρα στη χολή και τη νόσο Πάρκινσον. Μάλιστα, βρέθηκε πως ο καφές μπορεί να μειώσει ακόμα και την πιθανότητα θνησιμότητας. Η διαιτολόγος Abigail Kinnear μοιράζεται τα δικά της tips για να ωφεληθείς στο έπακρο από το αγαπημένο σου ρόφημα και να μη πέσεις σε κοινές «παγίδες».

Πιες τη σωστή ποσόσητα

Σίγουρα θα ξέρεις πόσο εύκολο είναι να το παρακάνεις με τον καφέ, όταν δεν έχεις κοιμηθεί καλά ή έχεις πολλή δουλειά και χρειάζεσαι ένα boost καφεΐνης.

Έλεγξε το μέγεθος του φλιτζανιού

Αν και συστήνεται να πίνουμε 3-5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, η Kinnear μάς προτρέπει να δώσουμε σημασία και στο μέγεθος της κούπας. «Αν προσπαθείς να περιορίσεις την ημερήσια ποσότητα σε 3-5 φλιτζάνια, έλεγξε και το πόσο καφέ βάζεις στο φλιτζάνι σου, αφού ένα φλιτζάνι μπορεί να ισούται με περισσότερες από μία μερίδες» λέει η Kinnear. Αν σου αρέσει να πίνεις τον πρώτο καφέ της ημέρας σε ένα μεγάλο φλιτζάνι, λάβε το υπόψη για τον δεύτερο, τρίτο κ.ο.κ. καφέ της ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο καβγάς του ζευγαριού ακούστηκε στη γειτονιά: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την Αγγελική Νικολούλη για υπόθεση που σοκάρει το Πανελλήνιο!

Κόψε την πρόσθετη ζάχαρη

«Η ζάχαρη σού δίνει θερμίδες-χωρίς-νόημα και, το κυριότερο, χωρίς θρεπτική αξία» εξηγεί η Kinnear. Αντί να προσθέτεις άσκεφτα ζάχαρη στον καφέ σου, δώσε σημασία στο πόση ζάχαρη βάζεις πράγματι σε κάθε φλιτζάνι. Δοκίμασε, εναλλακτικά, κάποιο φυσικό γλυκαντικό όπως η κανέλλα και το γάλα αμυγδάλου.

Χρησιμοποίησε αληθινό γάλα

«Οι κρέμες μπορούν να περιέχουν πολλά τεχνικά συστατικά και πρόσθετη ζάχαρη» εξηγεί η Kinnear. Προτίμησε γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας, ωστόσο η Kinnear συμβουλεύει να ελέγχεις και πάλι τις ετικέτες για να γνωρίζεις ακριβώς τι βάζεις στο σώμα σου.

Ακολουθώντας αυτά τα tips, η αγαπημένη σου συνήθεια θα γίνει σίγουρα πιο υγιεινή. Άλλωστε, οι μικρές λεπτομέρειες είναι εκείνες που μπορούν να κάνουν μια μεγάλη διαφορά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share