Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπορείς να τις φτιάξεις και μόνη σου: 8 μάσκες για υγιή και λαμπερά μαλλιά!

16 Φεβρουαρίου 2018 13:40
Μπορείς να τις φτιάξεις και μόνη σου: 8 μάσκες για υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Με μία πρώτη σκέψη το μέλι, το γιαούρτι και τα αυγά είναι κάποια από τα υλικά που θα δημιουργήσουν το τέλειο πρωινό.

Τυχαίνει όμως να είναι και αγνά, οικονομικά υλικά, κατάλληλα για τη θεραπεία και την περιποίηση των μαλλιών σας. Γνωρίζατε μήπως, ότι το έλαιο που περιέχει το αβοκάντο είναι πιο κοντά στη σύστασή του με το δέρμα μας, συγκριτικά με όλα τα άλλα προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν στην αγορά;

Ή πως η ήπια οξύτητα του λεμονιού είναι μία αποτελεσματική -και ηπιότερη- εναλλακτική λύση στα φορτωμένα με χημικά προϊόντα; Την επόμενη φορά λοιπόν που τα μαλλιά σας θα χρειαστούν κάποια θεραπεία, εξοικονομήστε χρήματα και χαρίστε τους την πιο φυσική εμπειρία περιποίησης, φτιάχνοντας μόνες σας τα παρακάτω μείγματα.

Για τα ξηρά μαλλιά τον χειμώνα
Η λύση στην ξηρότητα των μαλλιών τον χειμώνα είναι το μηλόξυδο, το οποίο απομακρύνει όλα τα υπολείμματα προϊόντων που κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν θαμπά και ταλαιπωρημένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love: 5+1 λόγοι που είναι ότι πιο σιχαμένο έχουμε δει ποτέ στην ελληνική τηλεόραση!

Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε 1/2 αβοκάντο, 2 κουταλιές της σούπας έλαιο argan, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο από δενδρολίβανο και 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο. Απλώστε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά από τη ρίζα ως τις άκρες (σε περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι λιπαρά αποφύγετε την περιοχή της ρίζας). Πιάστε πάνω τα μαλλιά σας και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας και μετά λουστείτε με το σαμπουάν σας.

Για όλους τους τύπους μαλλιών
Χρησιμοποιήστε αυγά. Ο κρόκος του αυγού είναι πλούσιος σε λιπαρά και πρωτεΐνες και θα ενυδατώσει πλήρως τα μαλλιά σας, ενώ το ασπράδι, το οποίο περιέχει ένζυμα που καταπολεμούν τα βακτήρια, θα απομακρύνει την ανεπιθύμητη λιπαρότητα.

Για κανονικά μαλλιά, χρησιμοποιήστε ολόκληρο το αυγό προκειμένου να τα ενυδατώσετε, για λιπαρά μαλλιά μόνο το ασπράδι και για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά τον κρόκο του αυγού. Γεμίστε 1/2 φλιτζάνι από το το μείγμα που επιθυμείτε και απλώστε το σε νωπά, καθαρά μαλλιά. Εάν το μείγμα δεν καλύψει όλη την επιφάνεια των μαλλιών σας από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, χρησιμοποιήστε όσο ακόμη χρειάζεστε. Αφήστε το για 20 λεπτά, ξεπλύνετε με δροσερό νερό (προκειμένου να μην «μαγειρευτεί» το αυγό) και μετά λουστείτε. Οι θεραπείες με ολόκληρο το αυγό ή με τον κρόκο μπορούν να εφαρμόζονται μία φορά τον μήνα. Η θεραπεία με το ασπράδι μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε δύο εβδομάδες.

Για θαμπά μαλλιά
Τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών αφήνουν μία στρώση στα μαλλιά σας η οποία ευθύνεται για την αφυδάτωση και τη θαμπάδα τους. Το γιαούρτι όμως εξαιτίας του γαλακτικού οξέως και των λιπαρών που περιέχει, έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει τους ρύπους και να ενυδατώσει τα μαλλιά σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη - σοκ: Τι βρέθηκε δίπλα στην σορό της Ειρήνης Λαγούδη που δείχνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για δολοφονία;

Σε νωπά μαλλιά απλώστε 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, κάντε μασάζ και αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε αρχικά με ζεστό νερό, στη συνέχεια με δροσερό και μετά λουστείτε όπως κάνετε συνήθως. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμόζεται κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Για αδύναμα, λεπτά μαλλιά
Για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας μπύρα! Το ποτό περιέχει μαγιά, η οποία βοηθάει στην τόνωση της τρίχας.

Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι μπύρας (αφήστε τη μπύρα σε ένα ποτήρι για δύο ώρες προτού ξεκινήσετε για να φύγει το φυσικό ανθρακικό της) με 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο και ένα ωμό αυγό. Απλώστε το μείγμα σε νωπά, καθαρά μαλλιά, αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μπύρα σε ένα σπρέι και να ψεκάσετε σε στεγνά μαλλιά. Αφού στεγνώσει η μπύρα από τα μαλλιά σας, τα υπολείμματα πρωτεϊνών εξακολουθούν να ενδυναμώνουν την τρίχα. Εφαρμόστε τη θεραπεία κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Για ξηρά ή ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά
Από όπου κι αν προέρχεται η αφυδάτωση των μαλλιών σας -νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα, έκθεση στον ήλιο, πιστολάκι, σίδερο κλπ- η μητέρα φύση και οι μέλισσες θα σας δώσουν τη λύση. Το μέλι είναι ένα φυσικό υγραντικό συστατικό, με αποτέλεσμα να προσελκύει και να αιχμαλωτίζει την υγρασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Master Chef: Πανωλεθρία! Ποια ομάδα σέρβιρε άδειο πιάτο στους κριτές; (video)

Κάντε απαλό μασάζ με 1/2 φλιτζάνι μέλι σε νωπά, καθαρά μαλλιά, αφήστε τα για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Εάν θέλετε να αραιώσετε το μέλι για ευκολότερη εφαρμογή, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Για υπερβολικά ταλαιπωρημένα μαλλιά από τον ήλιο, αναμείξτε το μέλι με 1-2 κουταλιές της σούπας από ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες συστατικό, όπως το αβοκάντο ή ο κρόκος του αυγού, που θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε την κατεστραμμένη από τον ήλιο κερατίνη. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμόζεται μία φορά το μήνα.

Για τη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής
Για να καταπολεμήσετε τη φαγούρα για την οποία πιθανώς ευθύνονται εκτός άλλων το άγχος, η κακή διατροφή και το κλίμα, εφαρμόστε στα μαλλιά σας ένα μείγμα λεμονιού και ελαιόλαδου. Το λάδι θα ενυδατώσει το δέρμα σας ενώ ο χυμός λεμονιού να αποβάλλει την ξηροδερμία που προκαλείται από τον κνησμό.

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Κάντε μασάζ σε νωπή ρίζα, αφήστε το για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε και λουστείτε. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη θεραπεία κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Για λιπαρά μαλλιά που λαδώνουν εύκολα
Το καλαμποκάλευρο, όταν χρησιμοποιείται σωστά, αποτελεί έναν από τους πιο ανώδυνους και αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της λιπαρότητας.

Βάλτε μέσα σε μία καθαρή, άδεια αλατιέρα, 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο και ρίξτε όλο το περιεχόμενο σε στεγνή ρίζα. Μετά από 10 λεπτά, χρησιμοποιήστε μία λεπτή χτένα ώστε να βγάλετε όλα τα υπολείμματα καλαμποκάλευρου. Μπορείτε να εφαρμόζετε τη θεραπεία κάθε δεύτερη μέρα.

Για μαλλιά που φριζάρουν
Το αβοκάντο δεν είναι χρήσιμο μόνο για την επανόρθωση της ταλαιπωρημένης τρίχας. Τα έλαια και οι πρωτεΐνες που περιέχει έχουν τη δυνατότητα να απαλύνουν και να φορμάρουν τα μαλλιά που φριζάρουν.

Λιώστε ένα αβοκάντο κάντε μασάζ σε νωπά, καθαρά μαλλιά. Αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό. Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη διαδικασία της ενυδάτωσης, προσθέστε στο αβοκάντο 1-2 κουταλιές της σούπας κρόκο αυγού ή μαγιονέζα. Εφαρμόστε το κάθε 2 εβδομάδες.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share