Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δες αν είσαι και εσύ! Τι κάνει μια επιτυχημένη γυναίκα την πρώτη ώρα στη δουλειά της.

7 Φεβρουαρίου 2018 12:10
Δες αν είσαι και εσύ! Τι κάνει μια επιτυχημένη γυναίκα την πρώτη ώρα στη δουλειά της.

Έχουμε αναφερθεί αρκετά στη σημασία της πρωινής ρουτίνας, όμως είναι εξίσου σημαντικό το πώς ξεκινάς την ημέρα σου στη δουλειά. Η πρώτη ώρα μπορεί να είναι καθοριστική για τη συνέχεια της ημέρας, καθώς επίσης για την απόδοση, τη διάθεση και την επιτυχία σου στον επαγγελματικό τομέα. Τι κάνουν, λοιπόν, όλες οι επιτυχημένες γυναίκες την πρώτη ώρα στη δουλειά;

Χαιρέτα τους συναδέλφους σου

Ο τρόπος που κάνεις τη δουλειά σου έχει σημασία, όμως το πώς επικοινωνείς με τους συναδέλφους σου είναι αυτό που σου προσφέρει μεγαλύτερη χαρά. Δεν χρειάζεται να γίνεις η καλύτερη φίλη με όλους, αλλά είναι ευχάριστο να αναπτύσσεις καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου.

Κάνε μία στάση στο γραφείο ενός συναδέλφου που μόλις απέκτησε μωρό, δείξε ενδιαφέρον για το νέο χόμπι που ξεκίνησε ο manager σου και προσπάθησε να θυμάσαι κάποιες λεπτομέρειες για την καθημερινότητα των ανθρώπων γύρω σου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ενισχύσεις μόνο τις μεταξύ σας σχέσεις αλλά θα γίνεις και πιο παραγωγική στη δουλειά σου.

Έλεγξε και ανανέωσε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή - βόμβα στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη: Το κινητό δεν βρίσκεται στην λίμνη! Ποιος το έχει στα χέρια του; (video)


Καθημερινά προκύπτουν αλλαγές που μπορεί να καθορίσουν το πρόγραμμά σου. Η δημιουργία μιας λίστας με υποχρεώσεις αποτελεί μία καλή τακτική, όμως είναι σημαντικό να την τσεκάρεις και να την ανανεώνεις πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου, ώστε να αποφύγεις τυχόν απρόοπτα. Έτσι, θα γλιτώσεις το άγχος και την επιπλέον δουλειά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Η απίστευτη γκάφα στην επίσημη φωτογράφιση που δεν παρατήρησε κανείς και διόρθωσαν λίγο αργότερα! (photos)

Τακτοποίησε το γραφείο σου

Η δουλειά μπορεί να γίνει χαοτική - αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι και το γραφείο σου. Με τα deadline να σε πιέζουν, μερικές φορές είναι πιο δύσκολο να είσαι συνεπής και παραγωγική όταν επικρατεί ακαταστασία στον χώρο εργασίας σου. Σίγουρα, ένας καθαρός χώρος δεν θα λύσει τον φόρτο εργασίας αλλά θα βοηθήσει να βγει πιο εύκολα η δουλειά.

Δώσε προτεραιότητα στα πιο σημαντικά

Είτε αυτό σημαίνει να ανατρέξεις γρήγορα στη λίστα σου και να υπογραμμίσεις τις δουλειές που πρέπει να γίνουν πρώτες ή να απαντήσεις στα email που επείγουν (οι προσφορές του αγαπημένου σου online shop μπορούν να περιμένουν) είναι σημαντικό να δώσεις προτεραιότητα στις πιο σημαντικές εργασίες.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αξιολογήσεις την καθημερινότητά σου

Από τους στόχους για την καριέρα σου μέχρι την ευγνωμοσύνη για την οικογένεια και τους φίλους σου, οι θετικές σκέψεις έχουν μεγάλη σημασία. Ξεκίνα την ημέρα σου αξιολογώντας την καθημερινότητά σου, με τις επιτυχίες, τις χαρές και όσα σε κάνουν ευτυχισμένη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share