Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αυτούς τους ανθρώπους είναι πιο πιθανό να δαγκώσει ένας σκύλος!

2 Φεβρουαρίου 2018 18:11
Αυτούς τους ανθρώπους είναι πιο πιθανό να δαγκώσει ένας σκύλος!

Βρετανική έρευνα διαπιστώνει πως υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου και στον κίνδυνο δαγκώματος από σκύλο. Συγκεκριμένα ένα σκύλος είναι πιθανότερο να δαγκώσει έναν άνθρωπο, ιδίως άνδρα, που είναι αγχώδης και νευρωτικός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τερμάτισαν το... photoshόμετρο: Έλεος ρε παιδιά! Είναι αυτή τώρα η Άντζελα Δημητρίου;

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Κάρι Γουέστγκαρθ του Τμήματος Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, μελέτησαν σχεδόν 700 ανθρώπους που ζούσαν σε μια ημιαστική περιοχή.

Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν για την ψυχολογική κατάστασή τους με βάση τεστ προσωπικότητας και παράλληλα ρωτήθηκαν αν είχαν ποτέ δαγκωθεί από σκύλο και πόσο σοβαρά. Διαπιστώθηκε ότι περίπου ένας στους τέσσερις είχε δαγκωθεί τουλάχιστον μία φορά, ενώ οι άνδρες είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να δαγκωθούν από ό,τι οι γυναίκες.


Ακόμη, σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι έχουν σκύλο είναι πιθανότερο να δαγκωθούν από ό,τι όσοι δεν έχουν. Αν κάποιος έχει πολλά σκυλιά στο σπίτι του, υπάρχει υπετριπλάσια πιθανότητα να δαγκωθεί, σε σχέση με κάποιον που δεν έχει κανένα σκύλο. Περισσότεροι από τους μισούς (55%) ανέφεραν ότι δαγκώθηκαν από άγνωστο σκύλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη εξέλιξη! Παραιτήθηκε ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας Λαγούδη! Απίστευτο παρασκήνιο!

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό επιδημιολογίας «Journal of Epidemiology and Community Hesalth».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share