Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έχετε αϋπνίες; Αυτή είναι η πιο απολαυστική… θεραπεία!

2 Φεβρουαρίου 2018 09:53
 Έχετε αϋπνίες; Αυτή είναι η πιο απολαυστική… θεραπεία!

Έχετε δοκιμάσει να κάνετε αναπνοές χαλάρωσης, να βάλετε μάσκα ύπνου και σκούρες κουρτίνες. Αν όμως ακόμη δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ, υπάρχει μια πολύ πιο ελκυστική επιλογή: Να κάνετε σεξ. Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο CQ στην Αυστραλία δείχνει πως η ερωτική επαφή πριν τον ύπνο μπορεί να είναι το μυστικό για να αποκοιμηθείτε και να απολαύσετε έναν ξεκούραστο ύπνο όλη τη νύχτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος στο Άργος: Νεαρός έχει γίνει η σκιά παντρεμένης γυναίκας! Την παρακολουθεί και αυτοϊκανοποιείται στο αυτοκίνητο! (video)

Οι ερευνητές ρώτησαν 460 ενήλικες, ηλικίας από 18 έως 70 ετών και ανέφεραν πως το 64% δήλωσε πως το σεξ τους βοήθησε να κοιμούνται καλύτερα. Μάλιστα, επισημαίνουν οι ερευνητές, δεν ήταν η ερωτική πράξη που έκανε τη διαφορά αλλά ο οργασμός. Οι συμμετέχοντες που δεν είχαν ερωτική σύντροφο τη δεδομένη στιγμή, δήλωσαν πως αυνανίστηκαν πριν ξαπλώσουν.

Προφανώς χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να επιβεβαιωθούν αυτά τα προκαταρκτικά ευρήματα, ωστόσο μάλλον δεν μας εκπλήσσουν. Μια ερωτική επαφή ανεβάζει τους σφυγμούς και μας "κουράζει” ενώ κατευνάζει επίσης τα άγχη και τις ανησυχίες.

Μετά τον οργασμό, το σώμα μας απελευθερώνει συγκεκριμένες ορμόνες που κατακλύζουν τον εγκέφαλο με συναισθήματα ασφάλειας και ηρεμίας. Η ωκυτοκίνη, η ορμόνη της "αγκαλιάς” όπως είναι γνωστή και ο νευροδιαβιβαστής ντοπαμίνη που πυροδοτεί συναισθήματα ευχαρίστησης είναι δύο από αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Σοκάρουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων!

Η Michele Lastella, PhD, η επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης, σημείωσε πως το σεξ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης που σχετίζεται με το στρες. "Όταν κάνουμε έρωτα δεν σκεφτόμαστε τι εκκρεμότητες έχουμε την επόμενη ημέρα στο γραφείο ούτε τσεκάρουμε τα μηνύματα στο τηλέφωνό μας”.

Θα μπορούσε λοιπόν ένας οργασμός πριν τον ύπνο να είναι το μυστικό για μια ήρεμη νύχτα; Η ειδικός συστήνει έναν… διασκεδαστικό τρόπο να το ανακαλύψετε. Κάνετε έρωτα για μερικά βράδια στη σειρά πριν πέσετε για ύπνο. Αν διαπιστώσετε ότι κοιμάστε πιο εύκολα και ξυπνάτε γεμάτοι ενέργεια, έχετε βρει το μυστικό του καλού ύπνου!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share