Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έρευνα: Το να έχεις σκύλο κάνει καλό στην υγεία!

30 Ιανουαρίου 2018 17:10
Έρευνα: Το να έχεις σκύλο κάνει καλό στην υγεία!

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να έχεις σκύλο έχει να κάνει με την υγεία σου
Αν δεν είναι αυτός ο καλύτερος λόγος να υιοθετήσεις ένα σκύλο, τότε ποιος;

Κάθε χρόνο, στην Αμερική, περισσότεροι από 610.000 άνθρωποι πεθαίνουν από καρδιαγγειακές παθήσεις (σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης παθήσεων των ΗΠΑ). Και μπορεί αυτά τα στοιχεία να ανταποκρίνονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και στην Ελλάδα, δεν είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα αναλογικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Σας θυμίζει κάτι ο "Φραουλίτσας"; Κι όμως, δεν φαντάζεστε που τον είχαμε ξαναδεί 2 χρόνια πριν! (video)
Αν θέλεις να μειώσεις τις πιθανότητες να αναπτύξεις καρδιαγγειακά προβλήματα τα οποία μπορεί να αποβούν και μοιραία για τη ζωή σου, η λύση μπορεί να είναι πολύ απλή: Υιοθέτησε ένα σκύλο.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reportsδιαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιαγγειακές παθήσεις και σχετικούς θανάτους. Οι Σουηδοί ερευνητές αξιολόγησαν 3,4 εκατομμύρια Σουηδούς ηλικίας 40 έως 80 ετών με ιστορικό καρδιακής νόσου σε διάστημα 12 ετών και διαπίστωσαν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων παρουσίασαν καλύτερη εξέλιξη της υγείας τους.

Αυτό προκύπτει από τα εξής γεγονότα: Αρχικά, όσοι έχουν σκύλο, εκ των πραγμάτων, ασκούνται περισσότερο, έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα και τείνουν να είναι πιο κοινωνικοί, φαινόμενο που, ούτως ή άλλως, οδηγεί σε μια πιο ποιοτική, πιο ευτυχισμένη ζωή. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μικρόβια που σου μεταδίδονται κάθε φορά που «φιλάς» στο σκύλο σου, ακόμα και οι βρόμικες πατούσες του μπορούν να ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Αν αυτή τη στιγμή συγκατοικείς με γάτα μπορεί να ζήσεις και τέτοιες σκηνές.

Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι ένας σκύλος μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος ή ως μέσο να σπάσει ο πάγος μεταξύ ξένων, αυξάνοντας τις ευκαιρίες για φιλίες. Αλλά τα οφέλη του να είσαι ιδιοκτήτρια σκύλου δεν σταματούν εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστική εξομολόγηση της 40χρονης Κατερίνας: «Βιάστηκα στα 14 μου από τον πατέρα μου και γέννησα το παιδί του» (video)

Τα νέα είναι καλά και για όσους ζουν μόνοι τους.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ένας σκύλος, εκτός από καλύτερος φίλος του ανθρώπου, είναι και το καλύτερο φάρμακο γι' αυτόν.

Πηγή:Lady Like

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share