Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απέκτησε δυνατά και υγιή μαλλιά τρώγοντας 6 συγκεκριμένες τροφές!

29 Ιανουαρίου 2018 09:54
Απέκτησε δυνατά και υγιή μαλλιά τρώγοντας 6 συγκεκριμένες τροφές!

Αγαπάς τα μαλλιά σου και θες να είναι γερά και υγιή;

Τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές και να καταναλώσεις 6 συγκεκριμένες τροφές που έχουν ευεργετικές ιδιότητες και κάνουν... θαύματα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστικά στοιχεία στο "φως": "Την ημέρα που πέθανε η Ειρήνη ήταν μαζί με..."

1. Αυγά

Τα αυγά είναι γεμάτα πρωτεΐνες, κολλαγόνο, κερατίνη, θείο, βιταμίνη Β και βιοτίνη όλα εξαιρετικά για τα μαλλιά. Επίσης, καταναλώνοντας αυγά σε καθημερινή βάση, τα μαλλιά σου θα επωφεληθούν από τον σίδηρο και τον ψευδάργυρο που περιέχουν προσφέροντας σε αυτά λάμψη!

2. Καρύδα

Μάλλον ήδη ξέρεις τα οφέλη του λαδιού καρύδας στα μαλλιά. Άρα καταλαβαίνεις ότι και η κατανάλωση καρύδας στην καθημερινή σου διατροφή, θα κάνει θαύματα στα μαλλιά σου! Θρέφει την τρίχα με τα θρεπτικά, καλά λιπαρά που έχει, τις βιταμίνες αλλά και τα μεταλλικά οξέα. Όλα αυτά θα κάνουν τα μαλλιά σου γερά αλλά και λαμπερά.

3. Αβοκάντο

Και σε τι δεν κάνει καλό το αβοκάντο; Είτε το φας στο γουακαμόλε, είτε το προσθέσεις στην σαλάτα σου, το φρούτο αυτό περιέχει καλά λιπαρά τα οποία προσφέρουν υγιή μαλλιά σε βάθος. Επίσης, το αβοκάντο έχει φουλ αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες μπορεί να είναι συχνά ο λόγος που τα μαλλιά σου είναι θαμπά. Επίσης, βοηθάει στην αναπαραγωγή κολλαγόνου και την ελαστίνη του οργανισμού προσφέροντας γερά μαλλιά!

4. Κολοκυθόσποροι

Γεμάτοι με Ω-3, οι κολοκυθόσποροι είναι υπεύθυνοι για λαμπερά και μαλακά μαλλιά. Αυτοί οι σπόροι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, Ε και Κ ενώ διαθέτουν ψευδάργυρο και βιοτίνη. Τα έλαια των σπόρων ανεβάζουν τα επίπεδα της αναπαραγωγής της τρίχας, και καταπολεμούν την απώλεια μαλλιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ευκαιρία: Πως θα καταφέρετε να κερδίσετε 1.000 ευρώ μέχρι αύριο!

5. Μύρτιλα

Σούπερ αντιοξειδωτικά! Αυτά τα ζουμερά μούρα περιέχουν βιταμίνη Α, C και Ε και αυξάνουν τα επίπεδα κολλαγόνου αλλά και οξυγόνου με αποτέλεσμα να μακραίνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά.

6. Αμύγδαλα

Εκπληκτικά για υγιή μαλλιά, μιας και περιέχουν καλά λιπαρά και βιταμίνες όπως Ε, ενώ διαθέτουν και πρωτεΐνες. Και τα καρύδια είναι καλά για τα μαλλιά, αλλά ειδικά τα αμύγδαλα που περιέχουν Ω-3 βοηθούν στο να δυναμώσει η τρίχα αλλά και να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share