Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Για έναν ήρεμο ύπνο: Αυτό είναι το κόλπο με τα πόδια σου για να κοιμηθείς στο πι και φι!

27 Ιανουαρίου 2018 12:50
Για έναν ήρεμο ύπνο: Αυτό είναι το κόλπο με τα πόδια σου για να κοιμηθείς στο πι και φι!

Η αυπνία έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάθεσή, την υγεία, τα επίπεδα ενέργειάς μας, την ποιότητα ζωής μας.

Ένα επεισόδιο αϋπνίας μπορεί να είναι μεμονωμένο, με μικρή διάρκεια. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, η αϋπνία κρατά για μήνες ή και χρόνια και τότε η διαταραχή χαρακτηρίζεται ως χρόνια.

Συνήθεις αιτίες που την προκαλούν είναι το άγχος, το στρες, η κατάθλιψη, η καφείνη, η νικοτίνη, το αλκοόλ, μια φαρμακευτική αγωγή ή η υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Τα άτομα που πάσχουν αυπνία συνήθως δεν αισθάνονται ξεκούραστα όταν ξυπνούν και αυτό επηρεάζει αρνητικά τις επιδόσεις της ημέρας.

Υπάρχει ένα κόλπο μπορεί να βοηθήσει αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φως στο Τούνελ: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου «Εδώ τον δολοφόνησαν και τον έθαψαν…»

Eνώ θα είστε ξαπλωμένοι προσπαθώντας να κοιμηθείτε, δοκιμάστε να βάλετε το ένα ή και τα δύο πόδια σας έξω από τα σκεπάσματα. Το κόλπο αυτό βοηθά ιδιαιτέρως τους χειμερινούς μήνες αφού κατά τη διάρκειά τους σκεπάζεστε με κουβέρτες και παπλώματα λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.

Το κόλπο βοηθά στην μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Δίνει σήμα στον εγκέφαλο και το σώμα ότι ήρθε η στιγμή να κοιμηθείτε.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share