Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι καλύτερες συμβουλές για την περιποίηση των χεριών!

26 Ιανουαρίου 2018 20:54
Οι καλύτερες συμβουλές για την περιποίηση των χεριών!

Ενυδατικές κρέμες, σπιτικά γιατροσόφια και άλλα μικρά μυστικά για να διατηρήσετε τα χέρια σας απαλά όλο τον χειμώνα.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι πρώτες κρύες μέρες του χειμώνα ταλαιπωρούν τα χέρια μας, με σκασμένο δέρμα, φουσκάλες, κοκκινίλες και –σε εξτρίμ περιπτώσεις– πληγές στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα. Τα γάντια (κατά προτίμηση δερμάτινα, καθότι το μαλλί δεν είναι ο καλύτερο φίλος του πληγωμένου δέρματος) είναι μια πρώτη ασπίδα προστασίας. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν αρκετοί τρόποι να περιποιηθείτε το ταλαιπωρημένο σας δέρμα, και να λάβετε έξτρα μέτρα προστασίας για τον χειμώνα που μόλις ξεκίνησε.Επενδύστε σε μια καλή κρέμα χεριών, από το φαρμακείο. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές κρέμες χεριών, οι οποίες συχνά δεν είναι αποτελεσματικές όταν η «ζημιά» έχει ήδη γίνει. Μια από τις καλύτερες κρέμες που έχουμε δοκιμάσει είναι η Cold Cream της Avene (στο σωληνάριο, όχι εκείνη που φέρει την ένδειξη “hand cream”) η οποία πωλείται στα φαρμακεία έναντι του τσουχτερού ποσού των 14€, αλλά κάνει θαύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ελένη Μενεγάκη: «Προσπαθώ να μην το δείχνω, αλλά…»

Δοκιμάστε μια πολύ αποτελεσματική «σπιτική» κρέμα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας: Βράζετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κερί μέλισσας (στα φαρμακεία και σε καταστήματα με βιολογικά είδη) και μια χούφτα δενδρολίβανο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώνετε ενώ είναι ζεστό το μίγμα και προσθέτετε 8 κουταλιές ροδόνερο (το οποίο επίσης μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι, ακολουθώντας τις οδηγίες αυτού εδώ του βίντεο)Ένα εξίσου αποτελεσματικό σπιτικό «γιατροσόφι» είναι να ζεστάνετε (είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε ένα μπρίκι για 30 δευτερόλεπτα) ένα ποτήρι γάλα παστεριωμένο, να το αδειάσετε σε ένα μπολ και να αφήσετε τα χέρια σας μέσα για λίγα λεπτά.

Εναλλακτικά, και για έξτρα ενυδάτωση, μπορείτε να απλώσετε στα χέρια σας το μείγμα μία κουταλιά μέλι και μια κουταλιά ελαιόλαδο, να φορέσετε πλαστικά γάντια κουζίνας και να αφήσετε το μείγμα να απορροφηθεί για 30 λεπτΑποφεύγετε να βρέχετε τα χέρια σας, ιδιαίτερα με κρύο νερό. Ακόμη και το χλιαρό νερό, όμως, μπορεί αρχικά να τα ανακουφίζει, αλλά στην πραγματικότητα δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της ξηρότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Βαλαβάνη - Βασάλος: Και το ξεπούλημα της σχέσης συνεχίζεται! Οι νέες δηλώσεις για τον μεγάλο έρωτά τους! (Video)

Φορέστε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα, και εφαρμόστε κρέμα μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών σαςΕπισκεφθείτε τον γιατρό σας αν παρατηρήσετε στα χέρια σας χιονίστρες (μικρές κοκκινίλες που προκαλούν φαγούρα, αίσθηση καψίματος και πρήξιμο στο δέρμα) οι οποίες δεν υποχωρούν σε δέκα-δεκατέσσερις μέρες. Για να τις αντιμετωπίσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε μια κορτικοστεροειδή κρέμα, από το φαρμακείο.

Πηγή:in2life

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share