Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά: 6 τροφές που προλαμβάνουν την εμφάνιση του καρκίνου!

24 Ιανουαρίου 2018 09:17
Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά: 6 τροφές που προλαμβάνουν την εμφάνιση του καρκίνου!

Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία.

Οι τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη πολλών σοβαρών ασθενειών, μεταξύ των οποίων και του καρκίνου.

Οι τροφές αυτές δεν μας είναι άγνωστες και κάποιες από αυτές τις έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.

Καλό είναι λοιπόν να τις προσθέσουμε στο διαιτολόγιό μας ώστε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι σε οποιονδήποτε εχθρό της υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη σε διαμέρισμα της Αθήνας: Πήρε φωτιά και οι γονείς έτρεξαν να σωθούν αφήνοντας να καεί το 14 μηνών βρέφος τους!

Αυτές είναι οι τροφές που μπορούν να καταπολεμήσουν την εμφάνιση του καρκίνου:

1. Σπόροι Chia

Πλούσιοι σε πρωτεΐνες αλλά και γευστικοί, οι σπόροι Chia περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, που συνδέονται με την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα και του προστάτη. Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Μπορείτε να τους βρείτε σε πακέτα και να τους προσθέσετε σε smoothies ή σε πουτίγκες.

2. Κόκκινα σταφύλια

Η ρεσβερατρόλη δεν υπάρχει μόνο στο κρασί. Αποτελεί ένα από τα συστατικά που μάχονται τον καρκίνο, σύμφωνα με έρευνες. Ο φλοιός των κόκκινων σταφυλιών είναι πλούσιος σε ρεσβερατρόλη. Ακόμη, τα μωβ σταφύλια περιέχουν πανίσχυρα αντιοξειδωτικά. Θα τα βρείτε κυρίως το καλοκαίρι. Βάλτε τα σε σαλάτες, στο κοτόπουλο ή σε ψωμί ολικής άλεσης ή μπορείτε να τα φάτε τα σαν σνακ.

3. Καρύδια

Λέγεται και «σούπερ ξηρός καρπός», καθώς περιέχει τα διπλά αντιοξειδωτικά από τους υπόλοιπους. Μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του εντέρου και του προστάτη. Όταν ψηθούν, διευκολύνουν το σώμα να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Προσθέστε τα καρύδια σε σαλάτες και στο γιαούρτι αν δεν θέλετε να τα φάτε σκέτα.

4. Αγκινάρες

Οι πολυφαινόλες στις αγκινάρες σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα του στήθους και του εντέρου. Ακόμη, βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα.

ΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Τι είδαμε χτες; Οι τραυματισμοί, η κλάψα της Αγγελικής, τα νεύρα και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση! Αλλάζουν οι ισορροπίες στην ομάδα των Διάσημων (video)!

5. Μύρτιλλα

Τα μύρτιλλα αποτελούν γλυκά μούρα που περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και αναστέλλουν πολλές μορφές καρκίνου. Τα μύρτιλλα έχουν τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα σε σχέση με άλλα φρούτα. Φάτε τα σαν σνακ ή πάνω σε γιαούρτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (24/01) από την Άντα Λεούση!

6. Λαχανάκια Βρυξελλών

Το λαχανικό αυτό καταπολεμά τον σχηματισμό όγκων στην ουροδόχο κύστη, στο στήθος, στο συκώτι, στον πνεύμονα και στο έντερο. Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C και Κ. Βάλτε τα σε σούπες και σαλάτες.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share