Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σφουγγαράκια - πινέλα - δάχτυλα: Πώς πρέπει να απλώνεις το μακιγιάζ σου;

22 Ιανουαρίου 2018 10:35
Σφουγγαράκια - πινέλα - δάχτυλα: Πώς πρέπει να απλώνεις το μακιγιάζ σου;

Ακούμε και διαβάζουμε πολλά.

Πλέον, ο καθένας μπορεί να είναι ειδικός στο μακιγιάζ. Οι συμβουλές και οι τεχνικές διαφέρουν και μας μπερδεύουν.

Ο make up artist προτιμά να εφαρμόζει τα καλλυντικά με τα δάχτυλα, γυναίκες ορκίζονται στο beauty blender και beauty editors συνηθίζουν να χρησιμοποιούν πινέλα.

Οι απόψεις διίστανται και οι συμβουλές από τη μία βοηθούν και από την άλλη δημιουργούν περισσότερες απορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - τηλεθέαση: Επέστρεψε ο "τυφώνας" και επίσημα! Τα εξωπραγματικά νούμερα που σημείωσε η πρεμιέρα!

Πώς, όμως, πρέπει τελικά να απλώνουμε το foundation και τα υπόλοιπα προϊόντα make up στο πρόσωπο μας, για να δείχνει τέλειο και χωρίς κηλίδες; Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που πρέπει να προσέξουμε είναι η υγιεινή.

Τα εργαλεία του μακιγιάζ αλλά και τα ίδια μας τα δάχτυλα μεταφέρουν μικρόβια που μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα, προκαλώντας λοιμώξεις και ακμή.

Επιπλέον, για ποια προϊόντα είναι καλύτερο το κάθε εργαλείο;

Ήρθε η ώρα να δώσουμε οριστικές απαντήσεις και να το ξεκαθαρίσουμε. Bάζουμε στο μικροσκόπιο σφουγγαράκια- πινέλα και δάχτυλα, για να ξέρεις ποιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις για το μακιγιάζ σου!

Συνέχισε να διαβάζεις για να σου λυθούν όλες οι απορίες.

Η βασική διαφορά ανάμεσά τους έχει να κάνει με το προϊόν που χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας έχετε αμέσως μια πιο συγκεντρωμένη εφαρμογή, ενώ το σφουγγαράκι μακιγιάζ δίνει ομοιόμορφη κάλυψη και άψογο φινίρισμα. Το πινέλο είναι ιδανικό για τοποθέτηση με λεπτομέρεια στα σημεία.

Το σφουγγαράκι είναι απαραίτητο για το σωστό και ομοιόμορφο άπλωμα του foundation. To κάνει να δείχνει πολύ πιο φυσικό και ελαφρύ, ενώ αντανακλά φρεσκάδα.

Χρησιμοποίησε τα πινέλα σου για τα προϊόντα σε μορφή σκόνης. Σκιές και πούδρα χρειάζονται πινέλο. Τα πινέλα βοηθούν να απλωθούν σωστά τα προϊόντα αυτά, ενώ οι σκιές αναμειγνύονται και «σβήνουν» πιο ομοιόμορφα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τις μουτζούρες και το μακιγιάζ που «τρέχει».

Τέλος, τα δάχτυλά σου είναι το καλύτερο μέσο για να εφαρμόσεις προϊόντα που χρειάζονται να ζεσταθούν ελαφρά πριν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.

Το σωστό δάχτυλο για να απλώσεις το μακιγιάζ σου είναι ο παράμεσος(προτελευταίο δάχτυλο), αφού είναι αυτό με την λιγότερη δύναμη και άρα πίεση πάνω στο δέρμα, όπως π.χ τα lip balms.

Κάντε ταμποναριστές κινήσεις και μην τρίβετε το δέρμα σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (22/01) από την Άντα Λεούση!

Κορυφαίοι μακιγιέρ συμφωνούν στο ότι το beauty blender είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να κάνεις όλο το μακιγιάζ του προσώπου σου εύκολα και με τον πιο όμορφο τρόπο. Σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίζεις εσύ η ίδια την καλύψη που επιθυμείς, απλώνοντας περισσότερη ή λιγότερη ποσότητα προϊόντος, ενώ το μακιγιάζ σου θα διαρκέσει όλη μέρα.

Αν, πάλι, επιλέξετε το πινέλο, εφαρμόστε το προϊόν λίγο λίγο κάνοντας κάτι σαν layering. Μην απλώνετε όλη την ποσότητα με μία μόνο κίνηση. Αυτό βοηθά στο να γίνει σωστά το blending των αποχρώσεων.

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε τα εργαλεία σας καλά και τακτικά,ενώ μετά από επανειλημμένες χρήσεις τους καλό είναι να τα αντικαθιστάτε.

Τέλος, πρέπει να απολυμαίνετε με αντισηπτικό τα χεριά σας πριν αγγίξετε με αυτά το πρόσωπό σας.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share