Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Για την άμυνα του οργανισμού σου: Οι τροφές που θα δώσουν τον σίδηρο που χρειάζεσαι!

15 Ιανουαρίου 2018 09:35
Για την άμυνα του οργανισμού σου: Οι τροφές που θα δώσουν τον σίδηρο που χρειάζεσαι!

Αυτή τη χρονιά ας κάνουμε μια συμφωνία με τον εαυτό μας: τρώμε ό,τι μας κάνει καλό και χτίζουμε ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Στις καθημερινές μας υποχρεώσεις διοχετεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μας και αυτό που μένει είναι η κούραση που συνεχώς διογκώνεται και μας καταβάλλει.

Ο σίδηρος είναι σύμμαχος στην «οχύρωση» του ανοσοποιητικού μας συστήματος και η επιλογή των κατάλληλων τροφών μπορούν να αυξήσουν θεαματικά τις τιμές του στον οργανισμό μας.

Ο σίδηρος μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματός μας και μια μικρή έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη προσοχή: 4 πράγματα που σου συμβαίνουν όταν αυνανίζεσαι συχνά!

Κόπωση, τριχόπτωση, αδυναμία, διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που προκαλεί η απουσία του. Ποιες τροφές –πέρα από το κόκκινο κρέας και το σπανάκι- έχουν υψηλή περιεκτικότητα στον απαραίτητο για τον οργανισμό μας, σίδηρο;

1) Γαλοπούλα: Τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β. Μπορεί να εξασφαλίσει το 6% των καθημερινών αναγκών μας σε σίδηρο.

2) Σαρδέλες: Εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και σιδήρου.

3) Αμύγδαλα: Ένα φλιτζάνι μπορεί να μας δώσει 40 γραμμάρια πρωτεϊνών και να καλύψει το 18% των ημερήσιων αναγκών μας σε σίδηρο.

4) Φακές: Εξαιρετική πηγή σιδηρού, βιταμίνης Β και φολικού οξέος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεσπούν εναντίον της Αγγελίδης Δαλιάνη: Η πρώτη αντίδραση της ηθοποιού, οι βρισιές και τα σχόλια για το ξύλο του Παπαγιάννη στην Παυλίδου!

5) Αποξηραμένα βερίκοκα: Ένα θρεπτικό, «γλύκισμα» της φύσης. Τα αποξηραμένα βερίκοκα αποτελούν μια πολύ καλή πηγή σιδηρού αλλά και βιταμίνης Α και φυτικών ινών.

6) Αποξηραμένα δαμάσκηνα: Τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Καλύπτει το 8% της ημερήσιας ανάγκης μας σε σίδηρο.

7) Ψωμί ολικής άλεσης: Δύο φέτες καλύπτουν το 6% των ημερήσιων αναγκών μας σε σίδηρο.

8) Φασόλια: Εξαιρετική πηγή βιταμινών και φυτικών. Μπορούν να αυξήσουν θεαματικά τον σίδηρο στον οργανισμό μας.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share