Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Eξωτερικά του κόλπου μου έβγαλα κάτι που μοιάζει σαν μικρές ελίτσες; Είναι κονδυλώματα;" Ο γυναικολόγος του σας απαντά

10 Ιανουαρίου 2018 17:45

Πώς λειτουργεί το σώμα μας; Τι σημαίνουν οι πόνοι που νιώθουμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή;

Ο ειδικός του Youweekly.gr, Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι εδώ για να σας λύσει κάθε απορία και να φωτίσει άγνωστους για εσάς τομείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιτέλους: Από σήμερα μπορείτε να βγάλετε ηλεκτρονική κάρτα για τα ΜΜΜ μέσω ίντερνετ! Δείτε πως

Πρόσφατα εμφάνισα κονδυλώματα εξωτερικά της ευαίσθητης περιοχής. Αυτό εμποδίζει μια πιθανή εγκυμοσύνη;

Τα κονδυλώματα είναι μόνο μία μορφή του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Ο ιός HPV αποτελείται από πάνω από 150 στελέχη, στα οποία περιλαμβάνονται και τα στελέχη που προκαλούν κονδυλώματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Τι ζητάει η χαροκαμένη μάνα από τον δολοφόνο της κόρης της;

Οι τύποι του ιού που προκαλούν κονδυλώματα συνήθως είναι από τους τύπους οι οποίοι πολύ σπάνια ευθύνονται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αντίθετα άλλοι τύποι, όπως οι 16,18, δεν κάνουν καθόλου συμπτώματα αλλά ευθύνονται για το 85% των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας. Ο ιός δεν δύναται να εμποδίζει μία πιθανή εγκυμοσύνη. Παρ’ όλα αυτά, οι γυναίκες με ενεργή λοίμωξη, δηλαδή γυναίκες που εμφανίζουν κάποιου βαθμού αλλοίωση στον τράχηλο, έχουν 5% πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό στο έμβρυο κατά τη διάρκεια του τοκετού. Απόλυτη αντένδειξη κολπικού τοκετού αποτελούν οι περιπτώσεις όπου υπάρχουν ευμεγέθη κονδυλώματα τα οποία φράζουν τον γεννητικό σωλήνα.

Πηγή: Youweekly.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share