Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Προλάβετε την ιγμορίτιδα πριν εμφανιστεί!

9 Ιανουαρίου 2018 21:25
Προλάβετε την ιγμορίτιδα πριν εμφανιστεί!

Αν δεν κινηθείς άμεσα, η ζαλάδα και ο πονοκέφαλος που συνήθως προξενεί η ιγμορίτιδα μπορεί να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Γιατί να μην το αποφύγεις;

«Οι πονοκέφαλοι και οι ζαλάδες είναι οι λόγοι που για την ιγμορίτιδα πρέπει να αναζητάμε διάγνωση στο αρχικό στάδιο και να μας χορηγείται η κατάλληλη θεραπεία» εξηγεί ο ωτορινολαρυγγολόγος Στέφανος Ανδριώτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολύνεκρο τροχαίο στην Κρήτη: Η 15χρονη κόρη έμαθε πως είναι νεκρές η μάνα της και η αδελφή της! Σοκάρει η αντίδρασή της;

Η φλεγμονή εμφανίζεται συνήθως κατά τους υγρούς μήνες του χειμώνα, έπειτα από κρυολόγημα ή συνάχι που επιμένει.

Συγκεκριμένα, η ιγμορίτιδα δημιουργείται στους παραρρίνιους κόλπους που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της μύτης και άρα είναι πολύ εύκολο οι φλεγμονές της να περάσουν στις παραρρίνιες κοιλότητες, αν δε ληφθεί η κατάλληλη αντιμετώπιση.

Στα αίτια δημιουργίας της, όμως, περιλαμβάνονται και τα προβλήματα στα δόντια. Όπως επισημαίνει η χειρουργός-οδοντίατρος Έφη Κωστάρα, «αν τα δόντια της άνω γνάθου έχουν τερηδόνα που δεν έχει αντιμετωπιστεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί κύστη ή απόστημα, είναι εύκολο να προκληθεί ιγμορίτιδα, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνη και επίμονη, επειδή τα μικρόβια στην περιοχή είναι πολύ ανθεκτικά».

«Εάν, λοιπόν, αντιληφθείς πράσινα παχύρρευστα υγρά στη μύτη και πονοκεφάλους ή πόνο κάτω από τα μάτια που γίνονται ολοένα και πιο έντονοι, μην το καθυστερήσεις άλλο», συμβουλεύει ο Στέφανος Ανδριώτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Η καυτή τραγουδίστρια που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο παιχνίδι!

Ο γιατρός, με τη συντηρητική αγωγή που θα σου συστήσει, θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς γρήγορα από τα συμπτώματα προτού το πρόβλημα γίνει χρόνιο.

Πηγή:Shape

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share