Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο σου αν βλέπεις ποpvό πάνω από μια φορά τη βδομάδα;

5 Ιανουαρίου 2018 08:56
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο σου αν βλέπεις ποpvό πάνω από μια φορά τη βδομάδα;

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τουλάχιστον ένα άτομο που παρακολουθεί ποpvο «θρησκευτική» ευλάβεια...

Αλλά μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η παρακολούθηση του περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα μπορεί να προκαλέσει ισχυρότερες θρησκευτικές πεποιθήσεις από εκείνους που παρακολουθούν μόνο περιστασιακά ερωτικά βίντεο.

Οι ερευνητές λένε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει καθώς αντισταθμίζουν τα ενοχικά συναισθήματα με προσευχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις για τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη! Τα αποτελέσματα της μαγνητικής και η επόμενη κίνηση των γιατρών...

Ο Samuel Perry ανέλυσε στοιχεία από περισσότερους από 1.300 Αμερικανούς σε μια περίοδο έξι ετών για να μάθει πώς η παρακολούθηση της ποpvογραφίας επηρεάζει την θρησκευτική πίστη με την πάροδο του χρόνου.

"Εκείνοι που παρακολουθούσαν ποpvό με υψηλότερες συχνότητες φαινόταν να είναι πιο θρησκευόμενοι όσον αφορά τη συχνότητα προσευχής και τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις λατρείας από εκείνους που παρακολουθούν σε πιο μέτρια επίπεδα", δήλωσε στην εφημερίδα Independent.

"Συγκεκριμένα, όσοι παρακολουθούσαν ερωτικές ταινίες εβδομαδιαίως ή περισσότερο ανέφεραν ότι προσεύχονται πιο συχνά και εκκλησιάζονται συχνότερα σε σύγκριση με εκείνους που παρακολουθούσαν μηνιαία ή σπανιότερα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκόσμια υπόκλιση στον Αντετοκούνμπο: Πρώτος σε ψήφους σε ολόκληρο το NBA για το Αll-Star Game!

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που δεν παρακολούθησαν ποpvό ήταν οι πιο ευσεβείς και είχαν τις λιγότερες αμφιβολίες για την πίστη τους.

Και γενικά, η παρακολούθηση μέχρι και μερικές φορές το μήνα έκανε τους ανθρώπους λιγότερο θρησκευόμενους με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας μια μείωση στο πόσο συχνά οι άνθρωποι προσευχόταν ή εκκλησιάζονταν!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share