Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

H πεζοπορία προκαλεί ευτυχία! Μάθε γιατί!

30 Δεκεμβρίου 2017 16:19
H πεζοπορία προκαλεί ευτυχία! Μάθε γιατί!

Το περπάτημα είναι από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις, κάτι που γνωρίζεις καλά. Εάν όμως θες να επωφεληθείς στο μέγιστο από τις ευεργετικές του ιδιότητες, τότε φόρα άνετα ρούχα και παπούτσια και πάρε τα βουνά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν κρύβονται πια! Τρελά ερωτευμένοι Κατσινόπουλος - Φραντζή! Τα πρώτα τρυφερά στιγμιότυπα στα social media....
Όπως τονίζει η Αμερικανική Hiking Society, η πεζοπορία στη φύση βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και συμβάλλει στην εκγύμναση όλου του σώματος και κυρίως των ποδιών, όπως τα περισσότερα αερόβια αθλήματα.
Επιπλέον όμως, η γυμναστική στη φύση βελτιώνει την ψυχολογία και αυξάνει τις επιδόσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του University of Essex στην Αγγλία. Αυτό συμβαίνει γιατί η απουσία καθρέφτη και σωματικών προτύπων σε βοηθά να συμφιλιωθείς και να αγαπήσεις το σώμα σου και την πραγματική του εικόνα, αυξάνοντας ταυτόχρονα την αυτοπεποίθησή σου.


Τέλος, το πράσινο χρώμα της φύσης έχει χαλαρωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες για τον εγκέφαλο, συντελώντας στην έκκριση περισσότερων ενδορφινών, ορμονών δηλαδή που βοηθούν στη μείωση του άγχους, της όρεξης και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Δείτε επίσης: Γιώργος Μαυρίδης: Η πρώτη ανάρτηση στα social media μετά το τέλος του Nomads!
Μία ώρα πεζοπορίας ισοδυναμεί με καύση 350 θερμίδων.

Πηγή:myfit

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share