Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που πρέπει να τρως ή να πίνεις ρόδι κάθε μέρα!

19 Δεκεμβρίου 2017 18:42
Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που πρέπει να τρως ή να πίνεις ρόδι κάθε μέρα!

Αν υπάρχει ένα φρούτο που πρέπει να τρως, ένα συμπλήρωμα που αξίζει να παίρνεις και ένα συστατικό που οφείλεις να αναζητάς στα καλλυντικά σου αυτό είναι το ρόδι. Δες γιατί.

Οι ιδιότητές του

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.

Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυστήριο δίχως τέλος: Τι έκανε αστυνόμος - δολοφόνος 1,5 ώρα μετά το τριπλό φονικό στους Αγίους Αναργύρους;

Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β5, καλίου και ασβεστίου.

Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.

Χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες.

Κλινικές και επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι ο χυμός ροδιού εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL), που αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Συγκεκριμένα, οι τανίνες που περιέχει επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του οξειδωτικού στρες (αυξημένα επίπεδα ελεύθερων ριζών στον οργανισμό), βασικού συντελεστή στην εμφάνιση νοσημάτων όπως είναι η αθηροσκλήρυνση και το εμφραγμα του μυοκαρδίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερά νέα: Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί στο Mega την παραμονή Πρωτοχρονιάς!

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς που παρουσίαζαν υψηλή πίεση, η κατανάλωση χυμού ροδιού για δύο εβδομάδες έδειξε ότι συμβάλλει στη μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης, καθώς και στη μείωση του ενζύμου ACE (Ένζυμο Μετατροπής Αγγειοτενσίνης), του οποίου τα επίπεδα σχετίζονται με την υπέρταση.
Επίσης, χάρη στις ανθοκυανίνες που περιέχει συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονών, ενώ ο χυμός του ροδιού έχει αντιβακτηριδιακή και αντι-ιική δράση κατά της οδοντικής πλάκας.

Πηγή:shape

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share