Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έχεις μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες; Διάβασε ποιες είναι οι λύσεις!

14 Δεκεμβρίου 2017 16:21
Έχεις μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες; Διάβασε ποιες είναι οι λύσεις!

Όπως πολλές από εμάς έχουμε μεικτό δέρμα, λιπαρότητα δηλαδή σε ορισμένα σημεία και ξηρότητα σε άλλα, έτσι πολλές έχουμε και μεικτά μαλλιά! Τι είναι τα μεικτά μαλλιά θα μου πεις. Είναι τα μαλλιά που έχουν λιπαρότητα στη ρίζα και άκρες είναι πιο ξηρές και από φρυγανιά! Όχι, δεν γεννιέσαι έτσι, έτσι γίνεσαι αν βάφεις τα μαλλιά σου ή αν στρεσάρεσαι πολύ ή αν κάνεις καθημερινά styling. Tα μαλλιά με τάση για λιπαρότητα παράγουν ακόμα περισσότερο σμήγμα όταν στρεσάρεσαι κι έτσι έχεις λιπαρές ρίζες. Αν προσθέσεις σε αυτό τις βαφές, τα θερμά εργαλεία και το styling πoυ ταλαιπωρούν τις άκρες μένεις με μεικτά μαλλιά και δεν ξέρεις τελικά ποιο σαμπουάν κάνει για εσένα… Θα σου πούμε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του βρέθηκε ο νεαρός Νίκος Χατζηνικολάου!

Αρχικά ξέχνα τα λιπαρά και τα ξηρά μαλλιά. Τα μαλλιά σου είναι ευαίσθητα και αυτό πρέπει να έχεις στο μυαλό σου. Συνεπώς χρειάζεσαι ένα θρεπτικό αλλά ελαφρύ σαμπουάν και τις αντίστοιχες κρέμες και μάσκες για να τα περιποιηθείς. Αυτό είναι το 50%. Το άλλο 50% είναι η φροντίδα… Για να σώσεις τα μαλλιά σου και να τα δεις πιο όμορφα από ποτέ πρέπει να κάνεις τα εξής:

1 Να χτενίζεσαι
Πολλές δεν χτενιζόμαστε παρά μόνο στο μπάνιο και αυτό δεν είναι σωστό. Με το χτένισμα, διανέμεις τα φυσικά έλαια του κεφαλιού σου σε όλο το μήκος της τρίχας και κάνεις μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού. Δεν χρειάζεται να σου πούμε ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ κάνει αυτό στην τρίχα.

2 Να προσέχεις με τη θερμότητα
Τα θερμά εργαλεία και το σεσουάρ ταλαιπωρούν την τρίχα και το δέρμα και τα φθείρουν επιδεινώνοντας έτσι την κατάσταση. Προστάτεψε λοιπόν τα μαλλιά σου όσο χρησιμοποιείς θερμότητα και αν μπορείς απόφυγέ την.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς πασίγνωστος τραγουδιστής!

3 Χαλάρωσε…
Όπως είπαμε και στην αρχή, το στρες επηρεάζει ακόμα και τα μαλλιά σου και αν καταφέρεις να χαλαρώσεις θα δεις διαφορά και στο κεφάλι σου… Αν πάλι δεν τα καταφέρεις δεν πειράζει, κάνε τα δύο παραπάνω και θα είσαι μία χαρά!

Πηγή: faysbook.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share