Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Υπάρχει λόγος που πρέπει να σταματήσεις να μοιράζεσαι τα ακουστικά σου και είναι πολύ σοβαρός!

29 Νοεμβρίου 2017 11:10
Μεγάλη προσοχή: Υπάρχει λόγος που πρέπει να σταματήσεις να μοιράζεσαι τα ακουστικά σου και είναι πολύ σοβαρός!

Ας ξεκινήσουμε με κάτι βασικό: Το κερί που αναπτύσσεται μέσα στο αυτί είναι όπως οι τρίχες που υπάρχουν στη μύτη ή σε ευαίσθητες περιοχές του σώματος. Πρόκειται για φυσική άμυνα του οργανισμού να εμποδίσει την είσοδο εξωτερικών παθογόνων μικροοργανισμών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση. Πάνω στο κερί αναπτύσσονται βακτήρια τα οποία όμως είναι ακίνδυνα για τον οργανισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά: Τότε θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα!

Όταν εφαρμόζετε τα ακουστικά στα αυτιά σας, αυτά «κρατούν» τα συγκεκριμένα βακτήρια (και οποιαδήποτε άλλα μικρόβια έχουν στην επιφάνεια τους-αρκεί να σκεφτείτε ότι βρίσκονται πεταμένα μέσα στην τσάντα σας που δεν είναι και το πιο καθαρό μέρος στον κόσμο) σε έναζεστό, σκοτεινό περιβάλλον μέσα στο εσωτερικό του αυτιού σας.

«Με αυτό τον τρόπο τo κερί περιβάλλει και κολλάει πάνω στα ακουστικά δημιουργώντας μια στοιβάδα ώστε να παγιδεύσει βακτήρια και να αποτρέψει την επιβίωση και ανάπτυξή τους», υποστηρίζει ο δρ. Kelly Reynolds, PhD, αναπληρωτής καθηγητής περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

«Αν αυτά τα βακτήρια πολλαπλασιαστούν, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις», συμπληρώνει ο Dr. Abbas Anwar, MD, ωτορινολαρυγγολόγος στην κλινική της Santa Monica, στη Βόρεια Καλιφόρνια. «Επιπλέον, τα ακουστικά μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν μικρές εκδορές και κοψίματα στο εσωτερικό του αυτιού, ειδικά εάν φοριούνται για πολλή ώρα π.χ. όταν κοιμάστε ή γυμνάζεστε. Αυτά τα κοψίματα μπορούν να μετατραπούν σε πύλη εισόδου για βακτήρια και να οδηγήσουν σε λοιμώξεις αρκετά οδυνηρές όπως εξωτερική ωτίτιδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Αγγελόπουλος – Παπαδημητρίου… είναι μαζί και το κρύβουν! Το βίντεο και η αλήθεια για την σχέση τους!

Αν αυτές είναι οι συνέπειες της υπερβολικής χρήσης των ακουστικών που μπορεί να προσβάλλουν τη δική σας υγεία, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει αν χρησιμοποιήσετε κάποιου άλλου. «Φορώντας ένα ξένο ζεύγαρι ακουστικά, εισάγετε ακόμα περισσότερα βακτήρια στο αυτί σας», δηλώνει ο Δρ. Anwar. «Υπολογίστε και τον παράγοντα ότι δεν γνωρίζετε πόσο καθαρά είναι τα ξένα ακουστικά αυτά καθεαυτά. Μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με όλα τα είδη βακτηρίων από διαφορετικές επιφάνειες, όπως τραπέζια, πορτοφόλια και τσάντες και αυτά τα νέα βακτήρια μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις».

Φυσικά, εκτός από το να μη τα μοιράζεστε, οφείλετε να τα διατηρείτε καθαρά ώστε να μην εκθέτετε τα αυτιά σας σε κίνδυνο . Και- προς θεού- μην κοιμάστε με αυτά!

Πηγή: bovary.gr
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share