Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Νέα έρευνα μας ενημερώνει: Οι ξηροί καρποί θωρακίζουν την καρδιά μας!

14 Νοεμβρίου 2017 16:54
Νέα έρευνα μας ενημερώνει: Οι ξηροί καρποί θωρακίζουν την καρδιά μας!

Η έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 200.000 ανθρώπων έδειξε ότι, ξηροί καρποί όπως τα καρύδια, βελτιώνουν την λειτουργία της καρδιάς

Καταναλώστε μια χούφτα ξηρών καρπών δύο φορές την εβδομάδα και θα μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 25%, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Χάρβαρντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Τα ουρλιαχτά γνωστής Ελληνίδας παρουσιάστριας στον σύντροφό της έξω από νυχτερινό κέντρο της Αθηνάς!

Η έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 200.000 ανθρώπων έδειξε ότι, ξηροί καρποί όπως τα καρύδια, βελτιώνουν την λειτουργία της καρδιάς.

Αν και οι ξηροί καρποί έχουν πολλές θερμίδες, ωστόσο, δεν βρέθηκαν σαφή στοιχεία που να δείχνουν ότι τα καρύδια συνέβαλαν σε σημαντική αύξηση του βάρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι γιατροί παρακολούθησαν επί 30 χρόνια την εξέλιξη της υγείας των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: "Έπεσε" το Twitter για την υποψηφιότητα Ζαμπίδη! Το απίστευτο κράξιμο για τον Iron Mike και η... αποθέωση!


Τα φιστίκια και τα καρύδια μειώνουν επίσης τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου όπως επίσης και τα αμύγδαλα, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Η έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, μία χούφτα ξηρών καρπών δύο φορές την εβδομάδα "τρέφουν" τον εγκέφαλο και κατά επέκταση τον οργανισμό με εξαιρετικής ποιότητας ενέργεια, λιπαρά όπως ωμέγα 3, βιταμίνες A, B, E, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Τι είδαμε χτες; Το άδειασμα του Πίντζη στον Ζαμπίδη και τα δάκρυα του Μαυρίδη! Ποια ομάδα κέρδισε την ασυλία; Ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση! (videos)

Για την επικεφαλής της έρευνας, Μάρτα Γκουάς Φερ, διατροφολόγο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, "τα συμπεράσματα της έρευνας προτρέπουν τους πολίτες να καταναλώνουν ξηρούς καρπούς για τη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών".

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share