Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

4 τρόποι να καλύψεις τα σημάδια της ακμής!

12 Νοεμβρίου 2017 20:36
4 τρόποι να καλύψεις τα σημάδια της ακμής!

Η ακμή ομολογουμένως είναι μια ατέλεια που ταλαιπωρεί άντρες και γυναίκες κατά τη διάρκεια της εφηβείας συνήθως. Βέβαια, φαίνεται πως δεν περιορίζεται σε μόνον αυτό το target group, αλλά επεκτείνεται και στον ενήλικο πληθυσμό.
Σπυράκια, φραγμένοι πόροι, κοκκινίλες και ερεθισμοί, λιπαρότητα, κύστες και ουλές είναι μερικά από τα προβληματάκια που προκαλεί η ακμή.
Υπάρχουν όμως, tips και tricks που καμουφλάρουν κάθε ίχνος ακμής!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - αποκλειστικό: Παραμένει ή όχι ο Μάνος Πίντζης! Η απάντηση μ' ένα κλικ!

Σωστό PRIMER
Η αλήθεια είναι πως ως έφηβη δεν ήξερα ούτε τι είναι το primer, ούτε και ενδιαφερόμουν ιδιαίτερα να μάθω. Αλλά τώρα που όλες οι εταιρείες έχουν μια τεράστια ποικιλία από αυτά, είναι κρίμα να μην τα εκμεταλλευτείτε.
Επιλέξτε ένα primer χωρίς λιπαρή βάση, με ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, ώστε να κάνετε την καλύτερη βάση για το μακιγιάζ σας. Αν το δέρμα σας τείνει να κοκκινίζει πολύ, τότε πιθανώς θα πρέπει να προτιμήσετε ένα primer με πράσινη απόχρωση.

Concealer
Το concealer είναι το προϊόν για κάθε δυσκολία, κάθε πρόβλημα του δέρματος, κάθε μαύρο κύκλο και σπυράκι.
Διαλέξτε concealer σε υγρή μορφή, με τη μέγιστη δυνατή καλυπτικότητα. Εάν θέλετε, μπορείτε πριν εφαρμόσετε το make up σας να χρησιμοποιήσετε πράσινη απόχρωση concealer για τις κόκκινες περιοχές και τα σπυράκια σας. Μετά το make up foundation χρησιμοποιείστε μια απόχρωση πιο ανοικτή από το χρώμα του δέρματός σας.
Προσοχή! Ποτέ πράσινο concealer πάνω από το foundation.

Πούδρα
Αν πρόκειται να μείνετε πολλές ώρες με το μακιγιάζ σας, τότε μην ξεχνάτε την πούδρα “σεταρίσματος”. Με αυτή θα αποφύγετε να “αποκαλυφθεί” το σπυράκι σας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στο Star! Η ιστορική αλλαγή που μας άφησε "άφωνους"!

Πούδρα
Αν πρόκειται να μείνετε πολλές ώρες με το μακιγιάζ σας, τότε μην ξεχνάτε την πούδρα “σεταρίσματος”. Με αυτή θα αποφύγετε να “αποκαλυφθεί” το σπυράκι σας!

Μην παραμελήσετε να επισκεφθείτε ένα δερματολόγο, ο οποίος και θα σας δώσει και την οριστική λύση για το πρόβλημά σας.

Πηγή:yang.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share