Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς θα αντέξεις να τρέξεις την Κυριακή στον Μαραθώνιο!

11 Νοεμβρίου 2017 16:37
Πώς θα αντέξεις να τρέξεις την Κυριακή στον Μαραθώνιο!

Κάθε διαδρομή έχει τις δικές της προκλήσεις, αλλά και ορισμένα σωτήρια tips που θα κάνουν το επόμενο βήμα σου λίγο πιο εύκολο, ανεξάρτητα από το αν θα τρέξεις στα 5 ή στα 42 χιλιόμετρα.

πώλεια βάρους, βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας, ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος, αλλά και καλύτερη ψυχολογική διάθεση, είναι μερικά μόνο από το οφέλη του τρεξίματος. Τα τελευταία χρόνια οι αντίστοιχες διοργανώσεις πολλαπλασιάζονται με αστρονομική ταχύτητα, ενώ ερασιτέχνες δρομείς, επαγγελματίες αθλητές αλλά και επώνυμοι, όπως ο Will Ferrell, η Heidi Klum, ή η Reese Witherspoon, δίνουν τακτικά το παρόν σε καθημερινές διαδρομές και αγώνες δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το εξώδικο του Πάνου Μουζουράκη και το ξέσπασμα του! Ποια εκπομπή «καρφώνει»;
Μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι αυτή της Κυριακής 12 Νοεμβρίου, όπου δρομείς από όλα τα μήκη του κόσμου θα τερματίσουν σε πανηγυρικό κλίμα μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς θα έχουν ολοκληρώσει την ιστορική διαδρομή της Αθήνας, ή αλλιώς τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Αν φιλοδοξείς να βρίσκεσαι ανάμεσά τους θα έχεις ξεκινήσει εδώ και μήνες τις προπονήσεις σου, ενώ αν στοχεύεις σε έναν πιο «ταπεινό» στόχο, αυτόν τον 5 χιλιομέτρων, θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχεις κατά νου τα εξής:

Πρόγραμμα
Αν ακόμα δεν έχεις ξεκινήσει τις προπονήσεις προμηθεύσου πρώτα τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια που θα προφυλάξουν τα πόδια σου από ενδεχόμενη καταπόνηση, επίλεξε ανάμεσα στον διάδρομο του γυμναστηρίου ή σε κάποια διαδρομή της πόλης που σε βολεύει, πάρε μαζί σου το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ που θα εξασφαλίσει τη σωστή σου ενυδάτωση και όρισε τον δικό σου χιλιομετρικό στόχο. Για σύμμαχό και οδηγό σου μπορείς να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εβδομάδων που θεωρείς πως ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στον ρυθμό σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα στάση εργασίας στο Μετρό τη νέα εβδομάδα! Δείτε πότε και ποιες ώρες

Applications στο κινητό
Runkeeper: Απόσταση, χρόνος, ρυθμός και οι θερμίδες που έκαψες, το runkeeper όχι μόνο καταγράφει όλα αυτά τα δεδομένα, αλλά σου δίνει και τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις τις πληροφορίες καθώς και τη διαδρομή που ακολούθησες.

Spotify running: Το Spotify αναγνωρίζει τον ρυθμό σου και παίζει την κατάλληλη μουσική για σε συνοδεύσει

Runtastic: Χρησιμοποιεί GPS για να καταγράψει τη διαδρομή σου και προσφέρει αναλυτικούς πίνακες με την απόδοσή σου. Λειτουργεί σαν ένα προσωπικό ημερολόγιο εξάσκησης. Επιπλέον σου δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείς αυτές τις πληροφορίες στους λογαριασμούς σου στα social media.

Ενυδάτωση
Το νερό είναι απαραίτητο τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τον αγώνα, καθώς η αφυδάτωση μπορεί να δυσκολέψει και να επηρεάσει τις επιδόσεις, ή και σε πιο ακραίες περιπτώσεις, ακόμα και την υγεία μας. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, επίσης χορηγός του Μαραθωνίου της Αθήνας, γιορτάζει φέτος 20 χρόνια ως το Επίσημο Νερό του Μαραθωνίου, ενώ για 2η χρονιά συμμετέχει στους αγώνες 5km, 10km, 42km μέσω της Avra Running Team. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Αύρα ΑΥΡΑ άλλωστε είναι σταθερός υποστηρικτής της ευεξίας και της καλής φυσικής και πνευματικής κατάστασης και φροντίζει για τη σωστή ενυδάτωσης των δρομέων με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ να βρίσκεται στους σταθμούς ανεφοδιασμών των αγώνων. Μην ξεχνάμε άλλωστε και την πρόσφατη διάκρισή του, τον Ιούνιο που μας πέρασε, από το International Taste & Quality Institute (iΤQi) με το Βραβείο «Ανώτερης Γεύσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη - Σοκ: Μαθητής δημοτικού με προβλήματα αλκοολισμού στην Κρήτη!

Gadgets
Το τρέξιμο είναι από τα οικονομικότερα αθλήματα, καθώς δεν χρειάζεται να αγοράσεις ιδιαίτερο εξοπλισμό, πέρα από τα ειδικά παπούτσια που θα προφυλάξουν τα πέλματα σου από τους κραδασμούς. Τα απαραίτητα αξεσουάρ που χρειάζεσαι το πιθανότερο είναι πως ήδη τα έχετε: γυαλιά ηλίου, καπέλο, άνετα αθλητικά ρούχα, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και ακουστικά για μουσική. Μην αμελήσεις να έχεις και μία πετσέτα για μετά την προπόνηση, ή τον αγώνα σου

Τι να προσέξεις στο 1ο σου km
Ξεκίνα το ζέσταμα σου με ένα σετ διατάσεων. Μην βιαστείς να τρέξεις γρήγορα, ξεκίνα με αργό ρυθμό ώστε να αυξήσεις τα χιλιόμετρα και την αντοχή σου. Η γρήγορη ταχύτητα είναι πιθανότερο να σε οδηγήσει σε τραυματισμό. Ανά 15-20’ φρόντισε για την ενυδάτωση του σώματός σου, ακόμα και αν δεν διψάς, επιλέγοντας το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ που θα γίνει ο καλύτερος σου σύμμαχος σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι ευεξίας. Διάλεξε από πριν τη διαδρομή σου και απέφυγε τους δρόμους με κίνηση. Ένας καλός πρώτος στόχος είναι να μπορείς να τρέξεις συνεχόμενα για 30’. Μην απογοητευτείς αν δυσκολευτείς να τον πιάσεις, απλώς μείνε συνεπής στο πρόγραμμά σου. Όσο περισσότερο τρέχεις τόσο γρηγορότερα θα αυξήσεις τις επιδόσεις σου, χωρίς όμως υπερβολές. 3 – 4 προπονήσεις την εβδομάδα είναι αρκετές.

Πηγή:Ladylike

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share