Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κολοκύθα: 5 λόγοι για να την εντάξεις στη διατροφή σου!

3 Νοεμβρίου 2017 12:56
Κολοκύθα: 5 λόγοι για να την εντάξεις στη διατροφή σου!

Εκτός από σούπερ διακοσμητικό στοιχείο για τη γιορτή που ήρθε από τα ξένα αλλά αγαπήσαμε, η κολοκύθα είναι και σούπερ τροφή, το ήξερες;

Τώρα το φθινόπωρο βρίσκεις άφθονες αλλά αντί απλά να τις κοιτάς και να τις φωτογραφίζεις, διάβασε τα 5 οφέλη της κολοκύθας και ένταξέ τη στη διατροφή σου:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλεος: Πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής "πέταξε" τα οπίσθια του στα social media!

1. Έχει πολλά αντιοξειδωτικά
Με υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο (σ.σ. εξού και το χρώμα της) έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενώ περιέχει και πολυφαινόλες όπως κρυπτοξανθίνη, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, οι οποίες προστατεύουν από χρόνιες παθήσεις, πρόωρη γήρανση και διάφορες μορφές καρκίνου.

2. Περιέχει μέταλλα
Πλούσια σε κάλιο, απαραίτητο για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και τη μυϊκή λειτουργία, περιέχει ακόμα και ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο και φώσφορο, μέταλλα απαραίτητα για το ανοσοποιητικό, το μυοσκελετικό και το νευρικό σύστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Voice: Δεν φαντάζεστε ποια γνωστή τραγουδίστρια εμφανίστηκε στις audition! Έδωσαν μάχη οι κριτές! (video)

3. Είναι πηγή φυτικών ινών
Ξέρεις ότι οι φυτικές ίνες βοηθάνε στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, και προστατεύουν από κακοήθεια του γαστρεντερικού συστήματος. Σκέψου τώρα ότι ένα φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας θα σου δώσει 7 γρ. φυτικών ινών, σχεδόν το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φυτικές ίνες, που είναι 25 γρ.!

4. Έχει πολλές βιταμίνες
Η βιταμίνη Α που περιέχει η κολοκύθα βοηθά στην υγεία των ματιών, του δέρματος, των οστών και των δοντιών, ενώ ακόμα σού δίνει βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β2.

5. Δεν σε γεμίζει με θερμίδες
Στα 100 γρ. η μαγειρεμένη κολοκύθα έχει 20 θερμίδες, χωρίς κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, ό,τι πρέπει δηλαδή για σένα που φροντίζεις τη διατροφή σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποδοσφαιριστής ελληνικής ομάδας ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου!

- Πώς θα την απολαύσεις;
Σε σούπα βελουτέ, ως αλμυρή ή γλυκιά κολοκυθόπιτα, σε κέικ, σε κρέμες, σε κουλουράκια, με κρέας στο φούρνο και φυσικά μπορείς να φας τους πολύ θρεπτικούς της κολοκυθόσπορους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share