Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Άσχημα νέα: Ποια σοβαρή εξέταση δεν τιμολογείται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ!

27 Οκτωβρίου 2017 13:21
Άσχημα νέα: Ποια σοβαρή εξέταση δεν τιμολογείται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ!

Ποια εξέταση δεν τιμολογείται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ;

Στη μη τιμολόγηση από τον ΕΟΠΥΥ της εξέτασης της θρομβοφιλίας με αποτέλεσμα το κόστος της να καλύπτεται εξολοκλήρου από τον ασθενή, αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας οι τομεάρχες Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

Η εξέταση για την πιστοποίηση της θρομβοφιλίας, ανωμαλίας στην πήξη του αίματος, είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη, ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη: Πήγε στον γιατρό επειδή είχε τρομερό πονοκέφαλο και αυτό που βρήκανε στο αυτί της... την έκανε να ουρλιάξει (Photos+video)

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία για τον εκτιμώμενο αριθμό πολιτών που πραγματοποιούν τη συγκεκριμένη εξέταση και εάν πρόκειται να τιμολογηθεί από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να καλύπτεται μέρος των εξόδων εδικά για τους ασθενείς που την έχουν απόλυτη ανάγκη – όπως όσοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο – αλλά και για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η θρομβοφιλία αποτελεί ανωμαλία στην πήξη του αίματος, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης. Τέτοιου είδους ανωμαλίες πιστοποιούνται στο 50% των ατόμων που εμφανίζουν θρομβωτικό επεισόδιο. Η εξέταση για την πιστοποίηση της θρομβοφιλίας είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη, ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά. Μέχρι σήμερα η εξέταση αυτή πραγματοποιείται σε δύο δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα, στο Λαϊκό και στο Ιπποκράτειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος στα Τρίκαλα: Ο γάμος σχόλασε μόλις αποκαλύφθηκε πως η νύφη ήταν...

Το πρόβλημα είναι όμως πως το κόστος για την παραπάνω εξέταση καλείται να το καλύψει εξολοκλήρου ο ασθενής είτε νοσηλεύεται είτε είναι εξωτερικός ασθενής καθώς η συγκεκριμένη εξέταση δεν έχει τιμολογηθεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Βάσει των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία για τον εκτιμώμενο αριθμό πολιτών που πραγματοποιούν την άνω εξέταση; Επίσης, υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία για τον αριθμό των θρομβοφιλικών στην Ελλάδα;

2. Είναι στις προθέσεις του να τιμολογηθεί η εξέταση για την ανίχνευση θρομβοφιλίας από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να καλύπτεται μέρος των εξόδων εδικά για τους ασθενείς που την έχουν απόλυτη ανάγκη – όπως όσοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο – αλλά και για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά;»

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share