Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορίτσια αλλάξτε συνήθειες: 6 πράγματα που κάνουν τα μαλλιά σου λιπαρά!

18 Οκτωβρίου 2017 11:10
Κορίτσια αλλάξτε συνήθειες: 6 πράγματα που κάνουν τα μαλλιά σου λιπαρά!

Η μοναδική αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης που αφήνει ένα σαμπουάν στα μαλλιά σας κάθε φορά μετά από το λούσιμο είναι ότι καλύτερο για να ανανεωθεί η διάθεση σας, να νιώσετε την απόλυτη καθαριότητα και να απολαύσετε τη λάμψη και τη μεταξένια τους υφή.

Ωστόσο, πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει, ότι αυτά αρχίσουν να εμφανίζουν έντονα σημάδια λιπαρότητας, που είναι πολύ ενοχλητικά και τα κάνουν να μοιάζουν σχεδόν άλουστα, τους στερούν τον όγκο αλλά και τη διάρκεια στο χτένισμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - Twitter: Απίστευτη αποθέωση για Μαυρίδη και "μίσος" για την υπόλοιπη ομάδα του!

Η εντατική λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων και ως εκ τούτου η παραγωγή σμήγματος ευθύνονται για τη λιπαρότητα αυτή, όμως δεν είναι μόνο η υπερβολική ζέστη και ο ιδρώτας που οδηγούν σε αυτήν την κατάσταση.

Διαβάστε παρακάτω τους παράγοντες που επηρεάζουν την καθαριότητα και τη λάμψη της τρίχας, τους οποίους και θα πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η επαφή των χεριών με τα μαλλιά

Τα χέρια σας αγγίζουν εκατοντάδες αντικείμενα καθημερινά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τόσο τα μικρόβια και η βρομιά, όσο και ο ιδρώτας αλλά και τα φυσικά τους έλαια, να μεταφέρονται στα μαλλιά και αυτά να γίνονται λιπαρά. Ακόμη, η τριβή των χεριών στο τριχωτό της κεφαλής ενισχύει την απελευθέρωση των φυσικών ελαίων της και τη λιπαρότητα τους. Αποφύγετε αυτή τη συνήθεια, όπως την αποφεύγετε και για το πρόσωπο.

Το υπερβολικό λούσιμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην αγορά με την Τράπεζα Πειραιώς!

Το επίμονο και υπερβολικά συχνό λούσιμο των μαλλιών δεν βοηθάει και τόσο στην καθαριότητα της τρίχας, αντιθέτως απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής σου, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα απ’ ότι συνήθως. Αν περιοριστείτε στις 3 φορές την εβδομάδα θα δείτε την αλλαγή.

Η λανθασμένη χρήση conditioner (μαλακτικής)

Ενδεχομένως να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δικού σας τύπου μαλλιών και για αυτό να «βαραίνουν». Η μπορεί ακόμη να μην ξεπλένετε με τον κατάλληλο τρόπο τα μαλλιά σας μετά την εφαρμογή του conditioner και τα υπολείμματα του προϊόντος να τα κάνουν λιπαρά. Βρείτε το ιδανικό προϊόν και μην ξεχνάτε, πως πρέπει να δίνετε έμφαση και στον τρόπο με τον οποίο το απλώνετε στα μαλλιά: μην το εφαρμόζετε ποτέ από τη ρίζα, αλλά μόνο στις άκρες.

Το υπερβολικό βούρτσισμα ή χτένισμα

Αυτή η συνήθεια μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής, ακόμα κι αν τα μαλλιά σας δείχνουν καθαρά και λαμπερά. Αν παρόλα αυτά θέλετε να τα ξεμπερδέψετε και να ανανεώσετε στα γρήγορα τη φόρμα τους, προτιμήστε να χτενίσετε κυρίως τις άκρες.

Η βρομιά στη βούρτσα ή τη χτένα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Απίστευτη ανατροπή! Επιστρέφει ο Γιάννης Αϊβάζης στο ριάλιτι το οποίοι θα συνεχιστεί εκτός... Ελλάδος! (video)

Στην περίπτωση που δεν θυμόσαστε την τελευταία φορά που καθαρίσατε ένα από τα εργαλεία styling που χρησιμοποιείτε συχνά ή που βλέπετε ότι υπάρχουν υπολείμματα προϊόντων επάνω τους, τότε ξέρετε ποιος είναι ο «ένοχος» της λιπαρότητας τους.

Δεν κάνετε «αποτοξίνωση»

Περιορίστε τη χρήση προϊόντων styling που είναι πιθανό να φράξουν τους πόρους και χρησιμοποιήστε προϊόντα (σαμπουάν, μάσκες, conditioner) που θα κάνουν βαθύ καθαρισμό και θα απομακρύνουν κάθε βρομιά, αλλά και τους ρύπους που συγκεντρώνονται επάνω στα μαλλιά σας και χαρίστε τους μια αποτοξινωτική περιποίηση.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share