Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Εγκεφαλικό και τροφές: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για να το προλάβετε!

4 Οκτωβρίου 2017 13:48
Εγκεφαλικό και τροφές: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για να το προλάβετε!

Μια από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου στην Ελλάδα, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι ειδικοί, μετά από έρευνες, έχουν συνδέσει το εγκεφαλικό με την κατανάλωση ορισμένων τροφών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο: Εδώ ήταν το μπουντρούμι που είχαν φυλακισμένο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη! (photos)

Δες παρακάτω ποιες είναι αυτές και προφυλάξου...

1. Αναψυκτικά διαίτης

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αναψυκτικά διαίτης, λόγω των υψηλών ποσοστών γλυκαντικών που περιέχουν, αυξάνουν την πιθανότητα να αναπτύξει ο οργανισμός σου φλεγμονές. Αυτές με τη σειρά τους μπορεί να συμβάλουν στην πρόκληση εγκεφαλικού. Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγεις τα αναψυκτικά αυτά και να προτιμάς κάποιον φυσικό χυμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - τηλεθέαση: Στα τάρταρα το ριάλιτι της Κουρούτας! Το Nomads του βάζει "λουκέτο"!

2. Επεξεργασμένες τροφές

Εάν θέλεις να μειώσεις τον κίνδυνο να υποστείς εγκεφαλικό επεισόδιο, οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγεις τις επεξεργασμένες τροφές που αγοράζεις από το σούπερ – μάρκετ, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικό άλας και νάτριο. Από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι τα συγκεκριμένα συστατικά έχουν την τάση να καταστρέφουν τα αιμοφόρα αγγεία του οργανισμού. Είναι προτιμότερο να στραφείς στο μαγειρεμένο φαγητό, με ιδιαίτερη έμφαση στα πράσινα λαχανικά.

3. Λιπαρό κρέας

Από τη μια είναι γεμάτο με πρωτεΐνη. Από την άλλη, περιέχει υψηλά επίπεδα κορεσμένου λίπους και χοληστερόλης. Η συστηματική κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσεις σε καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό. Τέτοιο κρέας είναι τα λουκάνικα, το κοτόπουλο, το βοδινό και το μπέικον. Προτίμησε λευκά, άπαχα κρέατα, όπως το ψάρι και λάβε την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι από άλλες πηγές, όπως οι φακές και τα φασόλια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - τηλεθέαση: Απίστευτα χαμόγελα στον ΑΝΤ1! Και ακόμα είναι η αρχή...

4. Κόκκινο κρέας

Σχετική έρευνα έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν κόκκινο κρέας σε καθημερινή βάση έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό. Λόγω των υψηλών επιπέδων κορεσμένου λίπους που περιέχει, φράζουν οι αρτηρίες με συνέπεια να προκαλούνται καρδιαγγειακά νοσήματα.

5. Τροφές με πολύ αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού έχει ως συνέπεια την έντονη λειτουργία της καρδιάς, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η κυκλοφορία του αίματος. ‘Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να υποστείς εγκεφαλικό επεισόδιο. Καλό θα είναι να αποφεύγεις τροφές υπερβολικά αλατισμένες, όπως είναι τα κατεψυγμένα γεύματα, οι σούπες σε κονσέρβα αλλά και η σάλτσα σόγιας.

Πηγή: boro.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share