Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μήπως πονάει η μέση σου; 8 καθημερινές δουλειές που βλάπτουν την σπονδυλική σου στήλη και δεν το γνώριζες!

29 Σεπτεμβρίου 2017 12:43
Μήπως πονάει η μέση σου; 8 καθημερινές δουλειές που βλάπτουν την σπονδυλική σου στήλη και δεν το γνώριζες!

Η σπονδυλική στήλη είναι κυριολεκτικά η στήλη του σώματός σας που το συγκρατεί. Είναι σημαντικό να τη φροντίζετε σε οποιαδήποτε ηλικία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - αποκλειστικό! "Λουκέτο" στην Κουρούτα! Το περιστατικό στο χθεσινό επεισόδιο που "πρόδωσε" το τέλος του ριάλιτι!

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με καθημερινές δραστηριότητες που, όπως αποδεικνύεται, μπορεί να βλάψουν τη σπονδυλική σας στήλη.

8. Βούρτσισμα δοντιών


Όταν στεκόμαστε, η πίεση στην σπονδυλική στήλη είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι σε έναν περίπατο. Εάν πρέπει να στέκεστε για ώρες όρθιοι κάθε μέρα, θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να μετριάσετε την επιβλαβή επίδραση στη σπονδυλική σας στήλη.

Πώς να το αποφύγετε: Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, ακουμπήστε στον τοίχο ή στον νεροχύτη με το ελεύθερο χέρι σας.

7. Πλύσιμο πιάτων


Όταν πλένουμε τα πιάτα, συνήθως έχουμε μια κάμψη με τεντωμένα τα χέρια μας. Εξαιτίας αυτού, οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι του θωρακικού τμήματος φθείρονται γρήγορα, πράγμα που προκαλεί πόνο μεταξύ των ωμοπλάτων.

Πώς να το αποφύγετε: Βάλτε μια καρέκλα ή ένα σκαμνί κάτω από το γόνατό σας όταν πλένετε τα πιάτα. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της πίεσης.

6. Αλλάζοντας λάστιχο


Κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτων έχει να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση που μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη για το υπόλοιπο της ημέρας.

Πώς να το αποφύγετε: Μη σκύβετε πάνω στον τροχό. Καθίστε δίπλα στο έδαφος, έτσι ώστε τα μάτια σας να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το φτερό του αυτοκινήτου.

5. Μεταφορά των σακουλών από το σούπερ μάρκετ


Συνήθως ψωνίζουμε αρκετά ψώνια από το σούπερ μάρκετ και κουβαλάμε τις σακούλες ως το σπίτι μας. Αυτό καταπονεί πολύ την σπονδυλική μας στήλη.

Πώς να το αποφύγετε: Θυμηθείτε ότι τα βαριά αντικείμενα πρέπει να ανυψωθούν με τα γόνατα λυγισμένα. Για τις περισσότερες γυναίκες, ένα βαρύ αντικείμενο θεωρείτε κάτι που ζυγίζει περίπου 2 κιλά. Για τους περισσότερους άντρες, περίπου 5 κιλά.

Να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να μεταφέρετε σακούλες μόνο με το βάρος τους κατανεμημένο ομοιόμορφα και στα δύο χέρια.

4. Σφουγγάρισμα πατώματος


Αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα καθαρίζουμε τα σπίτια μας και κουραζόμαστε. Τραυματίζουμε τα πόδια και την πλάτη μας κάνοντας απότομες κινήσεις.

Πώς να το αποφύγετε: Μην καθαρίζετε το πάτωμα με τα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε μια σφουγγαρίστρα.

3. Δέσιμο των κορδονιών στα παπούτσια σας


Όλα όσα κάνουμε με λυγισμένη στάση βλάπτουν τους μεσοσπονδύλιους δίσκους μας. Υπό μόνιμη πίεση, οι θρεπτικές ουσίες εξέρχονται από τη σπονδυλική στήλη και ισοπεδώνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πίεση και τον πόνο στην περιοχή. Οι θρεπτικές αυτές ουσίες αναπληρώνονται μόνο με τον ύπνο.

Πώς να το αποφύγετε: Συνιστάται να δένετε τα παπούτσια σας καθήμενοι και με το πόδι σας ψηλά.

2. Μεταφορά σακιδίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τα τελευταία δύο χρόνια…» - Η μεγάλη αποκάλυψη για τον χωρισμό Τσιμιτσέλη-Λασκαράκη που δεν ήξερε κανείς! (video)


Τα σακίδια δεν είναι δημοφιλή μόνο στους μαθητές. Συχνά τα γεμίζουμε πράγματα σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσουμε όλο το διαθέσιμο χώρο. Τα βαριά βάρη και η λανθασμένη μεταφορά έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη σπονδυλική στήλη.

Πώς να το αποφύγετε: Σακίδια έχουν δύο ιμάντες για έναν λόγο. Χρησιμοποιήστε και τους δύο για μια ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου.

Προτιμήστε τα σακίδια με φαρδιούς και μαλακούς ιμάντες. Παρέχουν καλύτερη απορρόφηση κραδασμών και μειώνουν την πίεση στο λαιμό και τη σπονδυλική σας στήλη.

1.Κατεβάζοντας βαριά αντικείμενα


Όταν θέλετε να φτάσετε κάτι, απλώνεται η σπονδυλική σας στήλη. Τώρα φανταστείτε τι συμβαίνει με τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης σας, όταν όλο το βάρος μιας βαλίτσας, ακόμα και μια κενή, πέφτει πάνω σας εκείνη τη στιγμή. Είναι σαν να ρίχνετε ένα τούβλο σε ένα μπαλόνι. Φυσικά, οι δίσκοι δεν θα σπάσουν, αλλά οι συνέπειες μπορεί να είναι δυσάρεστες αν επαναλάβετε αυτή τη δράση τακτικά.

Πώς να το αποφύγετε: Εάν πρέπει να πάρετε κάτι βαρύ από πάνω, χρησιμοποιήστε μια καρέκλα για να μειώσετε την πίεση στο ελάχιστο. Στην ιδανική περίπτωση, το βάρος πρέπει να είναι στο επίπεδο του στήθους σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share