Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αν πίνεις αυτό το ρόφημα θα εξαφανίσεις την ακμή μια για πάντα!

26 Σεπτεμβρίου 2017 15:30
Αν πίνεις αυτό το ρόφημα θα εξαφανίσεις την ακμή μια για πάντα!

Είτε ταλαιπωρείσαι σταθερά από ακμή είτε θέλεις να αντιμετωπίσεις τις συνηθισμένες εξάρσεις, π.χ. πριν την περίοδο ή όταν αγχώνεσαι, ο δρ Carl Thornfeldt, ιδρυτής της Epionce skincare, υποστηρίζει πως η λύση είναι να πίνεις δύο φλιτζάνια αφέψημα δυόσμου την ημέρα. Σύμφωνα μάλιστα με το γιατρό, το συγκεκριμένο αφέψημα είναι πιο αποτελεσματικό από πολλές φαρμακευτικές αγωγές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου από τον Χρήστο Άρχο!

Ο δρ Thornfeldt επισημαίνει πως η χρήση του δυόσμου για την αντιμετώπιση της ακμής δεν είναι κάτι καινούργιο, τώρα όμως ο ταπεινός δυόσμος παίρνει τα εύσημα που του αναλογούν. Έχει καταγραφεί πως ο δυόσμος είναι το πιο ισχυρό βότανο συγκριτικά με παρεμφερή, π.χ. τη μέντα, για την καταστροφή βακτηρίων και μυκήτων που προκαλούν τα δερματικά προβλήματα. Επιπλέον, ο δυόσμος έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δραστηριότητα.

Ο ειδικός προσθέτει πως σε μια μελέτη του 2015 από την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, δύο φλιτζάνια αφέψημα βιολογικού δυόσμου καθημερινά μείωσαν τις εξάρσεις φλεγμονώδους ακμής κατά 25% μετά από ένα μήνα και κατά 51% μετά από τρεις μήνες. Όταν συγκρίθηκε ο δυόσμος με μία ημερήσια δόση 100 milligrams συνταγογραφούμενης μινοκυκλίνης (φάρμακο για την ακμή), τρεις μήνες μετά τη χρήση η μινοκυκλίνη μείωσε τον αριθμό των εξάρσεων ακμής κατά 52%, προκάλεσε όμως παρενέργειες περίπου στο 20% των ασθενών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μην αρχίζεις την μουρμούρα": Η μεγάλη έκπληξη που κανείς δεν περίμενε λίγο πριν την πρεμιέρα του 5ου κύκλου! (photos)

Το αφέψημα δυόσμου δεν προκαλεί καμία παρενέργεια εξηγεί ο δρ Thornfeldt.

Bonus: Το αφέψημα δυόσμου μπορεί να ανακουφίσει τη δυσπεψία και έχει χωνευτική δράση, είναι διουρητικό και καταπραΰνει τους κολικούς του εντέρου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share