Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εσύ το γνώριζες; Να γιατί δεν πρέπει να κάνεις «κρακ» τα δάχτυλα σου!

25 Σεπτεμβρίου 2017 12:46
Εσύ το γνώριζες; Να γιατί δεν πρέπει να κάνεις «κρακ» τα δάχτυλα σου!

Το ''κρακ'' που ακούγεται όταν ''σπάμε'' τα δάχτυλά μας μπορεί να είναι απολαυστικό, αλλά έχεις σκεφτεί αν αυτή η κίνηση επηρεάζει...αρνητικά τις αρθρώσεις σου;

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με αυτή τη συνήθεια και αρκετοί υποστηρίζουν ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bershka: Η εντυπωσιακή μπότα που θα φοράς από το πρωί έως το βράδυ! (Photo)

Τι προκαλεί το ''κρακ'';
Φαίνεται ότι στις αρθρώσεις, λόγω της συνεχούς κίνησης των χεριών μας, δημιουργούνται μικρές φυσαλίδες που περιέχουν διάφορα αέρια, οι οποίες όταν συμπιεστούν κατάλληλα, σπάνε και παράγουν τον χαρακτηριστικό ήχο, διαφορετικής έντασης κάθε φορά.

Δεν έχουν γίνει πολλές έρευνες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο το 1990 οι Castellanos και Axelrod, μελέτησαν 300 άτομα, ηλικίας 45 ετών και άνω, εκ των οποίων οι 74 συνήθιζαν να ''σπάνε'' τα δάχτυλά τους για πολλά χρόνια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν αυτή τη συνήθεια μπορεί να μην παρουσίασαν μεγαλύτερα ποσοστά οστεοαρθρίτιδας στα χέρια, σε σχέση με τους άλλους ωστόσο σε μεγάλες ηλικίες μπορεί να παρουσιάσουν σταθερά, ελαφρό οίδημα στα δάχτυλα αλλά και σημαντική δυσκολία να σφίξουν τις γροθιές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδύνη στην Κρήτη για την 8χρονη Ευαγγελία: Άφησε την τελευταία της πνοή!

Αυτό που μπορείς να κάνεις όταν νιώθεις τα δάχτυλά σου πιεσμένα είναι διάφορες ασκήσεις, που θα σε ανακουφίσουν και δεν θα πιέσουν τις αρθρώσεις σου. Όπως:

1. Ανοιγόκλεισε τα δάχτυλά σου 5 φορές για να τα ξεμουδιάσεις.

2. Σφίξε το χέρι σου σε γροθιά, κατεβάζοντας το ένα δάχτυλο μετά το άλλο. Επανάλαβε την άσκηση 3 φορές.

3. Μπλέξε τα δάχτυλά σου, με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα κάτω, και κούνα τα χέρια σου σε σχηματισμό κύματος. Επανάλαβε την άσκηση 5 φορές.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share