Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

10 σημάδια που αποδεικνύουν ότι είστε αγχωμένοι!

13 Σεπτεμβρίου 2017 17:00
10 σημάδια που αποδεικνύουν ότι είστε αγχωμένοι!

Το στρες δεν είναι πάντα κάτι που είναι εμφανές στο άτομο που το βιώνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Η αδιανόητη γκάφα της παραγωγής που δείχνει ότι το ριάλιτι δεν έχει καμία απολύτως τύχη και μετράει μέρες! (video)

Ορισμένες φορές τα σημάδια είναι εμφανή, αλλά όχι πάντα. Το άγχος θέλει προσοχή, αφού αν είναι συσσωρευμένο μπορεί να δημιουργήσει και σωματικά, εκτός από ψυχικά προβλήματα, όπως προβλήματα στην καρδιά, ενοχλήσεις στον ύπνο, συμπτώματα κατάθλιψης κλπ.

Ακολουθούν 10 τρόποι που το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι βιώνει άγχος.

1. Οι μύες σας είναι πιασμένοι.
Είναι σφιχτοί οι ώμοι σας ή πιασμένος ο αυχένας σας; Μπορεί να οφείλεται στην γυμναστική (αν κάνετε) αλλά μπορεί απλά να κουβαλάτε πολύ ένταση . Στους άντρες ο πόνος χαμηλά στη μέση είναι σημάδι στρες ενώ οι γυναίκες έχουν συνήθως πρόβλημα, ψηλά στην πλάτη.

2. Έχετε πονοκέφαλο.
Η ένταση μπορεί να συσσωρεύεται και στο κεφάλι σας και να παθαίνετε συχνά πονοκεφάλους, οι οποίοι σας ταλαιπωρούν.

3. Διψάτε.
Όταν νιώθετε άγχος το σώμα σας γεμίζει με ορμόνες, που επιδρούν ακόμα και στα επίπεδα ηλεκτρολυτών και υγρών στο σώμα σας. Αν λοιπόν, νιώθετε συνεχώς διψασμένοι, μπορεί να φταίει το άγχος σας.

4. Ιδρώνετε.
Αν έχει χρειαστεί ποτέ να κάνετε κάποια παρουσίαση και έχετε δει τις παλάμες σας να ιδρώνουν, γνωρίζετε πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάμε. Φανταστείτε να βιώνετε συνεχώς άγχος μέσα στην ημέρα και κάθε μέρα.

5. Πέφτουν τα μαλλιά σας.
Υπάρχουν αρκετές παθήσεις που προκαλούν απώλεια μαλλιών και συνδέονται με το στρες, όπως είναι η τριχοτιλλομανία, κατά την οποία το άτομο τραβάει τα μαλλιά του από το άγχος ή η Alopecia areata, όπου το σώμα αρχίζει να επιτίθεται στους θύλακες στο τριχωτό της κεφαλής.

6. Πηγαίνετε συνέχεια στην τουαλέτα.
Αν υποφέρετε από διαταραχές στο στομάχι σας, καλό θα ήταν να κοιτάξετε και το ψυχολογικό κομμάτι.

7. Δεν νιώθετε πολύ καλά.
Το κρύωμα και το άγχος πηγαίνουν μαζί. Έρευνα διαπίστωσε ότι το άγχος μπορεί να κάνει το άτομο πιο επιρρεπές σε ασθένειες όπως το κοινό κρυολόγημα. Κάτι τέτοιο, μάλιστα, συμβαίνει συνήθως όταν το σώμα ηρεμεί.

Όταν κάποιος είναι αγχωμένος, το σώμα απελευθερώνει την ορμόνη κορτιζόλη (γνωστή και ως ορμόνη του άγχους). Η ορμόνη αυτή προστατεύει το σώμα από τον πόνο της στιγμής, αλλά μόλις το σώμα ηρεμήσει επιστρέφει στο αρχικό στάδιο και ο πόνος ξεκινά και πάλι.

8. Έχετε προβλήματα με τα δόντια σας.
Μήπως τρίζετε τα δόντια σας και δεν το έχετε καταλάβει; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο ο λόγος είναι το άγχος και πρέπει να το κοιτάξετε γιατί μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη γνάθο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στο Περιστέρι: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το διαμέρισμα που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα τα δίδυμα αγοράκια!

9. Αλλάζει συνεχώς το νούμερο στη ζυγαριά σας.
Μικρές αλλαγές στο βάρος, δεν είναι σημαντικό θέμα. Αν δείτε, όμως, τη ζυγαριά σας να αλλάζει δραματικά, κάτι μπορεί να πηγαίνει λάθος. Άλλωστε, οι αλλαγές στην όρεξη είναι ένα συχνό σημάδι άγχους.

10. Η μνήμη σας δεν είναι τόσο καλή.
Χάνετε συνέχεια τα κλειδιά σας; Το χρόνιο άγχος επιδρά αρνητικά στη μνήμη, σύμφωνα με έρευνα.

πηγή: huffigtonpost.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share