Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κανέλα: 8 οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας!

12 Σεπτεμβρίου 2017 09:39
Κανέλα: 8 οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας!

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο παλιά μπαχαρικά στον κόσμο. Προέρχεται από τη Σρι Λάνκα και από το δέντρο Cinnamomum verum.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλον τον κόσμο χάρη στις χρήσεις της στην κουζίνα και αλλού στο σπίτι.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις πολλές ωφέλειες της κανέλας για την υγεία οι οποίες μπορεί να σας εκπλήξουν.

8 ωφέλειες της κανέλας για την υγεία

Οι ωφέλειες της κανέλας για την υγεία είναι ευρέως γνωστές. Η θεραπευτική της δύναμη μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση από πολλές διαφορετικές ενοχλήσεις χάρη σε ορισμένα από τα ενεργά συστατικά της (κινναμαλδεΰδη, οξικό κινναμωμύλιο και κινναμωμική αλκοόλη).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: 5+1 λόγοι που αποδεικνύουν ότι είναι το χειρότερο ριάλιτι όλων των εποχών!

Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιβακτηριακές και αντιπηκτικές ιδιότητες που μπορεί να φανούν χρήσιμες στην εναλλακτική ιατρική για την αντιμετώπιση πολυάριθμων ασθενειών.

Αποτελεί εξαιρετική πηγή πολυφαινολών, αντιοξειδωτικών συστατικών και μεταλλικών στοιχείων, όπως το μαγγάνιο, το ασβέστιο και ο σίδηρος, καθώς και φυτικών ινών. Ας μάθουμε περισσότερα για οχτώ από τις κορυφαίες της ωφέλειες για την υγεία.

1. Αντιμετωπίζει τον διαβήτη τύπου 2

Οι ωφέλειες της κανέλας για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 είναι ευρέως γνωστές. Η κατανάλωση κανέλας με άδειο στομάχι, καθώς και μετά από κάθε γεύμα, συνεισφέρει στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα σας.

Αυτό είναι εφικτό χάρη στην περιεκτικότητα της κανέλας σε κινναμωμική τανίνη B1, μια ουσία που διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης και αναστέλλει το ένζυμο που τους απενεργοποιεί. Έτσι είναι πιο εύκολο για τα κύτταρά σας να χρησιμοποιήσουν τη γλυκόζη.

2. Βελτιώνει την πέψη
Μερικές από τις ουσίες που περιέχονται στην κανέλα, συμπεριλαμβανομένων του σιδήρου, των φυτικών ινών και του ασβεστίου, βελτιώνουν την κανονική λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος.

Τα χολικά άλατα προσκολλώνται σε αυτές τις ουσίες και αποβάλλονται από το σώμα σας. Τα χολικά άλατα μπορεί να βλάψουν το παχύ σας έντερο, αν δεν αποβληθούν σωστά από τον πεπτικό σωλήνα σας.

Επιπλέον η κανέλα χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της διάρροιας, επειδή ρυθμίζει τους σπασμούς του εντέρου. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

3. Σταματάει τη ναυτία και τους εμετούς
Η κανέλα είναι εξαιρετική για την αντιμετώπιση της ναυτίας και των εμετών. Επειδή είναι φυσικό προϊόν, μπορεί να λαμβάνεται και από τις εγκύους για την αντιμετώπιση της ενοχλητικής πρωινής ναυτίας κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρκίνος: Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του πιο ευαίσθητου ζωδίου!

4. Γρίπη και παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος

Το μπαχαρικό αυτό είναι γνωστό για τη χρησιμότητά του στην αντιμετώπιση των κρυολογημάτων, της γρίπης και άλλων παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος.

Η προσθήκη μερικών κουταλιών κανέλας σε ένα έγχυμα μαζί με λίγο τζίντζερ μπορεί να σας βοηθήσει να κατεβάσετε τον πυρετό και να σταματήσετε τον βήχα.

Επιπλέον το πλούσιο άρωμα της κανέλας μπορεί να φτιάξει τη διάθεση όσων πάσχουν από γρίπη.

Οι αντιφλεγμονώδεις και οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της κανέλας εγγυώνται την αποτελεσματικότητά της για ανακούφιση από το κοινό κρυολόγημα.

5. Προστατεύει από την καρδιακή νόσο
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κανέλας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές κατά της καρδιακής νόσου.

Η κανέλα αποτελεί επίσης μια καλή επιλογή όταν πρόκειται για την προστασία της καρδιάς και των αρτηριών σας, επειδή συνεισφέρει στην καταπολέμηση των υψηλών επιπέδων κακής χοληστερίνης που μπορούν, με τον καιρό, να οδηγήσουν σε καρδιαγγειακή νόσο και σε άλλες παθήσεις.

Επίσης οι ίδιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της φλεγμονής των εσωτερικών ιστών, μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.

6. Διεγείρει την εγκεφαλική λειτουργία

Η επιστήμη έχει δείξει ότι η κανέλα συμβάλλει στην ενίσχυση της εγκεφαλικής λειτουργίας στους ηλικιωμένους, βελτιώνοντας την προσοχή, την αναγνώριση, τη μνήμη και την ταχύτητα της οπτικής επεξεργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - Twitter: Απίστευτο κράξιμο και της... αντιγραφής! Ατάκες "φωτιά"

Η μυρωδιά της κανέλας βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη σας. Είναι εξαιρετική όταν αισθάνεστε ότι η προσοχή σας αποσπάται ή όταν δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε. Πέρα από το να μυρίσετε το πλούσιο και χαλαρωτικό άρωμά της, μπορείτε να προσθέσετε λίγη στον καφέ σας.

7. Ένα ισχυρό αντιπηκτικό
Η κανέλα προλαμβάνει την συγκόλληση των αιμοπεταλίων μεταξύ τους σε βαθμό μεγαλύτερο από τον φυσιολογικό. Για τον λόγο αυτό συνιστάται για τις γυναίκες όταν έχουν περίοδο, καθώς μπορεί να μειώσει κάπως τον πόνο και να εξασφαλίσει ανακούφιση.

8. Μια ισχυρή πολυβιταμίνη
Μεταξύ των ουσιών που περιέχει η κανέλα συγκαταλέγονται η βιταμίνη Β1, η βιταμίνη C, ο σίδηρος, το κάλιο, ο φώσφορος και το ασβέστιο.

Αν και πρέπει να καταναλώνετε μονάχα μια μικρή ποσότητα αυτού του μπαχαρικού, αυτή εξασφαλίζει στο σώμα σας μια εξαιρετική ποσότητα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του σώματός σας.

Πόση κανέλα πρέπει να καταναλώνετε για να εξασφαλίσετε αυτές τις ωφέλειες;

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι από ένα έως έξι γραμμάρια. Η ποσότητα αυτή μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το βάρος, την ηλικία και την κατάσταση της υγείας σας.

Για να αξιοποιήσετε πλήρως όλες τις ωφέλειες της κανέλας, συνιστάται να καταναλώνετε από 2 έως 4 γραμμάρια (μισό έως ένα κουταλάκι του τσαγιού).

Ωστόσο η αυτο-θεραπεία δεν είναι καλή ιδέα, έτσι προτείνουμε να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια θεραπεία με κανέλα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share