Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχουν 3 κοινά χαρακτηριστικά!

7 Σεπτεμβρίου 2017 21:55
Οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη έχουν 3 κοινά χαρακτηριστικά!

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να μπορείς να ελέγχεις τα δικά σου συναισθήματα και να αναγνωρίζεις τα συναισθήματα των άλλων. Σε γενικές γραμμές, τα άτομα με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης έχουν τα εξής 3 χαρακτηριστικά:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την έκπληξη έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν όταν ξεκίνησε την ομιλία του στην Πνύκα στα Ελληνικά!

  1. Συναισθηματική επίγνωση, την ικανότητα να αναγνωρίζεις τόσο τα δικά σου συναισθήματα όσο και τα συναισθήματα των υπολοίπων.

2. Την ικανότητα να «χρησιμοποιείς» αυτά τα συναισθήματα.

3. Την ικανότητα να «κοντρολάρεις» τα δικά σου συναισθήματα και να μπορείς να κάνεις χαρούμενο ένα άλλο άτομο.

Δεν έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με τη συναισθηματική νοημοσύνη, ωστόσο ένα είναι σίγουρο: οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης «ιντριγκάρονται» από τη συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω τους.Παρατηρούν τη γλώσσα του σώματος, τη διάλεκτο, ακόμα και τα «τικ» του καθενός. Το να «βλέπουν» σε βάθος τον κόσμο, τους βοηθά καταλάβουν τι κάνει τον καθένα από εμάς ξεχωριστό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε την πρεμιέρα της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου στην αμερικανική τηλεόραση στο πλάι του Keanu Reeves!

Εσάς σας αρέσει να παρατηρείτε τους άλλους ανθρώπους; Να τους κοιτάτε και να αναρωτιέστε ποιοι είναι και πώς είναι η ζωή τους; Αν ναι, τότε, μάλλον ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των συναισθηματικά έξυπνων ανθρώπων.

πηγή: mama365.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share