Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορίτσια σας ενδιαφέρει: Κάνετε αποτρίχωση στο μπικίνι;- Δείτε τους κινδύνους που κρύβονται!

23 Αυγούστου 2017 12:50
Κορίτσια σας ενδιαφέρει: Κάνετε αποτρίχωση στο μπικίνι;- Δείτε τους κινδύνους που κρύβονται!

Έρευνες δείχνουν ότι το ξυραφάκι και το κερί δημιουργούν «σχισμές» στο δέρμα από όπου επικίνδυνα μικρόβια και μολύνσεις μπορούν εύκολα να εισβάλλουν.

Παρόλο που οι περισσότεροι θεωρούμε αδιανόητο να μην κάνουμε αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι, μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτό δεν είναι και πολύ ασφαλές για την υγεία.

Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκαν και οι Καναδοί Mitchell Moffit και Gregory Brown, δημιουργοί του ASAPScience, μιας σελίδας του Youtube που έχει στόχο να κάνει την επιστήμη λιγότερη … βαρετή από όσο τη θυμόμαστε στο σχολείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι γεγονός! Κυκλοφόρησε η πρώτη διαφήμιση του Γιώργου Αγγελόπουλου και το θέαμα είναι… απερίγραπτο! Δείτε την πρώτοι (video)

Ο Moffit και ο Brown, λοιπόν, μέσω ενός βίντεο, επισημαίνουν ότι, αφαιρώντας την τριχοφυΐα από την περιοχή των γεννητικών οργάνων, αυξάνουμε τον κίνδυνο μόλυνσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Και για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Τόσο το ξυραφάκι, όσο και το κερί, δημιουργούν μικροσκοπικά ανοίγματα ή σχισμές στην επιφάνεια του δέρματος. Και από αυτές, είναι πιθανό να εισβάλουν στον οργανισμό μας ανεπιθύμητα και επικίνδυνα μικρόβια που ενδεχομένως να μας μεταδώσουν βλενόρροια, λοίμωξη από χλαμύδια, ιό HPV ή και άλλα νοσήματα που «κολλάμε» μέσω της σεξουαλικής επαφής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκηνικό άνευ προηγουμένου στην κηδεία της Ζωής Λάσκαρη: «Εξαφανίσου είπα... »!

Επίσης, από την αποτρίχωση στο μπικίνι είναι πιθανό να προκληθεί φαγούρα, εξανθήματα, ερεθισμός, αλλά και βακτήρια που προκαλούν διάφορες μολύνσεις.

Τα συγκεκριμένα συμπεράσματα επισημαίνουν αρκετοί γιατροί από το 2011 κιόλας.

Ωστόσο, οι Moffit και Brown, κάνοντας έρευνα σε 1.100 φοιτητές, διαπίστωσαν ότι το 96% των κοριτσιών και το 87% των αγοριών είχαν αφαιρέσει εντελώς ή εν μέρει την τριχοφυΐα από τη συγκεκριμένη περιοχή στη διάρκεια του τελευταίου μήνα.

Επομένως, από άποψη υγιεινής τουλάχιστον, είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε την αποτρίχωση.

Πηγή: youweekly.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share