Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ο χάρτης των άυπνων υπάρχει και δείχνει πόσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο τους!

22 Αυγούστου 2017 17:10
Ο χάρτης των άυπνων υπάρχει και δείχνει πόσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο τους!

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Δεν είστε μόνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές φιγούρες η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στην κηδεία της Ζωής Λάσκαρη! (Photos)

Γενικά μιλώντας, μεγαλύτερη παρηγορία από το να βρίσκεις ανθρώπους που περνούν τις ίδιες δυσκολίες με εσένα δεν υπάρχει. Μιλώντας πιο ειδικά όμως, την επόμενη φορά που θα ξυπνήσετε κατα μεσής της νύχτας και θα έχετε πρόβλημα να ξανακοιμηθείτε, μπορείτε να πάρετε «δύναμη» από όσους θα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εσάς, εκείνη τη στιγμή, στον υπόλοιπο πλανήτη.

Δεν υπερβάλλουμε.

Αρκεί να πληκτρολογήσετε hillarys.co.uk/the-sleep-loss-map (ή απλώς Τhe Sleep Loss map στο Google-πάλι θα σας το βγάλει) στη συσκευή από την οποία έχετε πρόσβαση εκείνη τη στιγμή. Αυτό που θα εμφανιστεί στην οθόνη σας θα είναι ένας διαδραστικός χάρτης αϋπνίας ο οποίος δείχνει, real-time, πόσοι άνθρωποι είναι ξύπνιοι κάτω από τα σεντόνια τους τη δεδομένη στιγμή.

Η πανέξυπνη εφαρμογή δημιουργήθηκε από την αγγλική εταιρεία Hillarys, η οποία πουλά κουρτίνες, στόρια και παντζούρια, βρίσκει μέσω Twitter τις λέξεις κλειδιά που αναφέρονται στην αϋπνία και δείχνει τα στοιχεία μέσα από έναν παγκόσμιο χάρτη.

Μάλιστα, μπαίνοτας, θα παρατηρήσετε ότι σας δείχνει μια λίστα με τις χώρες που συγκεντρώνουν τους περισσότερους άυπνους τη δεδομένη στιγμή. Ακόμα όμως κι αν αυτό είναι το τελευταίο που σας ενδιαφέρει, και πάλι αξίζει να κάνετε κλικ, αφού θα βρείτε συμβουλές για να ξανακοιμηθείτε. Αν δεν βοηθήσουν, μπορείτε να δοκιμάσετε τοδιαδραστικό παιχνίδι-άσκηση που βασίζεται στο ρυθμό της αναπνοής σας και μπορεί να σας βοηθήσει να σας πάρει ο ύπνος.

Αν, πάλι, ούτε και αυτό είναι αρκετό, τότε πατήστε εδώ (θα βρείτε μια λίστα με σχετικά θέματα για τον ύπνο και τις αϋπνίες!).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο δημοφιλής Έλληνας τραγουδιστής! Τι συνέβη;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο στην Ελλάδα είναι μεσημέρι οπότε οι περισσότερες κουκίδες-άυπνοι συγκεντρώνονται στην Βόρεια και Νότια Αμερική. Για δοκιμάστε το όμως τις νυχτερινές ώρες! Αν και η εφαρμογή δεν φέρνει σε επαφή τους άυπνους (δεν θα ήταν ωραίο όμως;), σίγουρα θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα.

πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share