Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λατρεύεις τις τηγανητές πατάτες; - Δες τι μπορεί να σου προκαλέσει εάν τρως συχνά!

22 Αυγούστου 2017 11:14
Λατρεύεις τις τηγανητές πατάτες; - Δες τι μπορεί να σου προκαλέσει εάν τρως συχνά!

Τι ανακάλυψαν οι μελέτες επιστημόνων που μας απογοήτευσε...Τα νέα είναι δυσάρεστα, η αυξημένη κατανάλωση τηγανητής πατάτας μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παροξυσμός στις ΗΠΑ για την έκλειψη ηλίου: Σταμάτησαν να λειτουργούν τα πάντα και κοιτούσαν όλοι τον... Ήλιο! (Photos+video)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, η συνολική κατανάλωση πατάτας δε φάνηκε να συνδέεται με τον κίνδυνο θνησιμότητας, όμως όσοι έτρωγαν 2-3 μερίδες τηγανητές πατάτες ανά εβδομάδα, είχαν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Οι διατροφολόγοι λένε πως το τητάνισμα της πατάτας την κάνει από υγιεινή σε βλαβερή έχοντας τρεις σοβαρές συνέπειες με την πάροδο του χρόνου!Καρκίνος, καρδιαγγειακά προβλήματα και διαβήτης. ’λλωστε οι επιστήμονες αναφέρουν πως ο,τιδήποτε τηγανητό περιέχει βλαβερές χημικές ουσίες που βρίσκονται επίσης και στον καπνό του τσιγάρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρίγωνο Άρη με Κρόνο 22/8: Αυτά είναι τα 6 ζώδια που ευνοούνται!

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων ανέφερε δε πως η ουσία ακρυλαμίδιο (AA) - που σχηματίζεται όταν τα τρόφιμα μαγειρεύονται σε υψηλή θερμοκρασία – ευθύνεται για την εμφάνιση καρκίνου τα τελευταία χρόνια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share