Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Ξέρατε ότι δεν πρέπει να πίνετε τα κοκτέιλς σας σε χάλκινες κούπες;

7 Αυγούστου 2017 19:06
Ξέρατε ότι δεν πρέπει να πίνετε τα κοκτέιλς σας σε χάλκινες κούπες;

Οι κούπες χαλκού που χρησιμοποιούνται συχνά για κοκτέιλ μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, προειδοποιούν οι ειδικοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα αντιδρούσατε αν πιάνατε τη σύζυγό σας να κάνει έκτροπα στο κρεβάτι σας; Σίγουρα όχι όπως ο τύπος στο παρακάτω video!

Η προειδοποίηση προέρχεται από το τμήμα αλκοολούχων ποτών της Iowa, που δήλωσε ότι ο χαλκός και τα κράματα χαλκού μπορούν να είναι δηλητηριώδη, όταν καταναλώνονται.

Το κράτος έχει προσαρμόσει τον Κώδικα Ηθικής Τροφίμων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, ο οποίος απαγορεύει ο χαλκός να έρχεται σε άμεση επαφή με τρόφιμα που έχουν pH κάτω από 6,0.

Από την άλλη, οι κούπες χαλκού που στο εσωτερικό δεν είναι επενδεδυμένες με χαλκό, αλλά έχουν άλλα υλικά, όπως νικέλιο ή ανοξείδωτο χάλυβα, κρίθηκαν ασφαλείς στη χρήση και είναι ευρέως διαθέσιμες.

"Οι υψηλές συγκεντρώσεις χαλκού είναι δηλητηριώδεις και έχουν προκαλέσει τροφικές ασθένειες", εξηγούν οι ειδικοί.

"Όταν οι επιφάνειες χαλκού και κράματος χαλκού έρχονται σε επαφή με όξινα τρόφιμα, ο χαλκός μπορεί να εκχυλιστεί στο φαγητό", ο οποίος στη συνέχεια οδηγεί σε δηλητηρίαση από χαλκό.

Σύμφωνα με το NHS, τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από χαλκό περιλαμβάνουν εμετό, πόνο στο στομάχι, σύγχυση, υπνηλία και λιποθυμία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμοι και καλοκαιρινοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο!

Η τοξικότητα του χαλκού, που μερικές φορές αναφέρεται και ως υπερκαπνιμία ή χαλκοειδής, μπορεί επίσης να συμβεί από την κατανάλωση όξινων τροφών που έχουν μαγειρευτεί σε μη επιχρισμένα μαγειρικά σκεύη από χαλκό.

πηγή: newmoney.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share