Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ήξερες ότι μπορείς να μαυρίσεις χωρίς να βγεις στον ήλιο ή να κάνεις σολάριουμ;

5 Αυγούστου 2017 12:37
Ήξερες ότι μπορείς να μαυρίσεις χωρίς να βγεις στον ήλιο ή να κάνεις σολάριουμ;

Όλοι ξέρουν ότι αν θέλουν να μαυρίσουν υπάρχουν δυο τρόποι, ο πρώτος είναι να καθίσουν κάτω από τον ήλιο και ο δέυτερος να κάνουν σολάριουμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Γιάννης Αντετοκούμπο ξαφνιάζει με την τελευταία του ανάρτηση: Η φωτογραφία της κοπέλας του που δεν περιμέναμε να δούμε!

Και οι δυο όμως αυτές μέθοδοι είναι πολύ βλαβερές για το δέρμα και μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά θέματα υγείας. Τώρα όμως, ένας νέος τρόπος για ηλιοκαμμένο δέρμα εμφανίστηκε και δεν προϋποθέτει τίποτα από τα παραπάνω.

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ, φαίνεται ότι βρήκαν την ουσία που μπορεί να οδηγήσει στην έκκριση μελανίνης, μιμούμενη το φως του ήλιου. Μάλιστα, θεωρούν ότι αυτή θα δουλέψει ακόμα και στους ανθρώπους με το πιο λευκό δέρμα.

Ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου της, ανακάλυψαν μια ουσία που ενεργοποιεί την πρωτεϊνη που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της μελανίνης στον οργανισμό. Το φυσικό μαύρισμα, επιτυγχάνεται μέσα απο την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, η οποία μπορεί μεν να ενεργοποιεί τη μελανίνη, όμως κάνει κακό στο δέρμα.

Μελέτες που έγιναν σε πειραματόζωα και ανθρώπινο δέρμα, έδειξαν ότι μια εβδομάδα επαρκούσε για να μαυρίσούν εντελώς, αλλά και ότι το μαύρισμα ήταν αναστρέψιμο, αφού σε περίπου δυο εβδομάδες έφευγε.

Όσο για τη χρήση της ουσίας αυτής, οι επιστήμονες σκοπεύουν να την ενσωματώσουν στα συστατικά των αντηλιακών, τα οποία ναι μεν προστατεύουν το δέρμα, όμως δεν το αφήνουν να μαυρίσει. Επομένως, ο συνδυασμός των δυο αυτών, θα είναι το ιδανικό προϊόν μαυρίσματος για όλους.

Μάλιστα, έχει αρχίσει ήδη η αναζήτηση εταιρείας για συνεργασία στην παραγωγή αυτού του προϊόντος, ενώ προς το παρόν η εν λόγω ουσία δεν είναι έτοιμη για πώληση, αφού απαιτούνται και άλλα τεστ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν προκαλεί θέματα στον οργανισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάριος - Ντάνος ενώνουν τις δυνάμεις τους και ο παίκτης - έκπληξη στο Survivor 2!

Μεχρί στιγμής το όνομα που της έχουν δώσει είναι «αναστολέας SIK». Πάντως, εξίσου αρκετοί είναι οι φόβοι των επιστημόνων για το πως ο κόσμος θα τη χρησιμοποιήσει, αφού πιθανότατα να νιώσει «υπερβολικά» προστατευμένος.

Περισσότερα: E-Radio.gr Life

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share