Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021

Δώστε βάση: Αυτά είναι τα 3 φρούτα που προκαλούν φούσκωμα!

4 Αυγούστου 2017 14:02
Δώστε βάση: Αυτά είναι τα 3 φρούτα που προκαλούν φούσκωμα!

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι μια πολύ σημαντική πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών ενώ παράλληλα προσφέρουν σημαντική ενυδάτωση στον οργανισμό, η οποία είναι απαραίτητη κυρίως τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Ωστόσο κάποια φρούτα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή, ιδιαίτερα αν έχετε πρόβλημα με το στομάχι σας, καθώς προκαλούν φούσκωμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το κλικ μόνο για τολμηρούς: Το θεόρατο σπίτι που μένει η Αθηνά Οικονομάκου με τον σύντροφό της στην Ζάκυνθο! (photos)

Δείτε τρία από αυτά.

Μήλο

Το μήλο περιέχει σημαντική ποσότητα φουκτόζης. Η φρουκτόζη είναι απλό σάκχαρο, δηλαδή δεν διασπάται σε μικρότερα μόρια στον οργανισμό. Αν δεν διαπεράσει το τοίχωμα του εντέρου για να περάσει στο αίμα, κατευθύνεται στο έντερο και γίνεται τροφή για τα βακτήρια που υπάρχουν εκεί. Η διαδικασία αυτή, όπως και στην περίπτωση της αγκινάρας, συνοδεύεται από παραγωγή αερίων, άρα και φούσκωμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση ζωής: Μόνιμα με τον πατέρα της θα μείνει η κόρη της Ματθίλδη Μαγγίρα! Την αποχωρίζεται...

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα, όπως όλα τα μούρα, είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, όμως τα σάκχαρα που περιέχουν (πολυόλες ή πολυαλκοόλες) διασπώνται μόνο μερικώς από το λεπτό έντερο. Τα υπολείμματά τους απορροφούν νερό και ζυμώνονται από τα βακτήρια του εντέρου, προκαλώντας αέρια και φούσκωμα.

Μάνγκο

Το γλυκό εξωτικό φρούτο περιέχει κυρίως φρουκτόζη και λιγότερη γλυκόζη. Αυτή η ανισορροπία μπορεί να οδηγήσει στο φούσκωμα και στην παραγωγή αερίων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share