Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το αντίθετο του αυτισμού: Η γενετική διαταραχή που σε κάνει να τους αγαπάς όλους!

2 Αυγούστου 2017 19:32
Το αντίθετο του αυτισμού: Η γενετική διαταραχή που σε κάνει να τους αγαπάς όλους!

Άνθρωποι που αγκαλιάζουν συνέχεια κόσμο, δεν φοβούνται τους ξένους και τους αγαπάνε όλους ανεξαιρέτως. Πρόκειται για ανθρώπους που πάσχουν από μια σπάνια γενετική διαταραχή που ονομάζεται σύνδρομο Williams.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ετοιμαστείτε για νέο κύμα καύσωνα: Η πρόβλεψη Καλλιάνου για νέα εβδομάδα!

Εκτιμάται ότι μόνο ένας στους 10.000 ανθρώπους παγκοσμίως έχει το σύνδρομο και πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το αντίθετο του αυτισμού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, προκαλείται από την απουσία 26 έως 28 γονιδίων στο χρωμόσωμα 7.
Παρατήρησαν επίσης, ότι τα άτομα με το σύνδρομο Williams έχουν στον οργανισμό τους υψηλά επίπεδα οξυτοκίνης που αλλιώς ονομάζεται ορμόνη της αγάπης, γεγονός που αποδεικνύει γιατί νιώθουν μεγάλη αγάπη για όλους.

Τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο είναι πολύ κοινωνικά και φιλικά. Tους αρέσει να γνωρίζουν καινούργια άτομα και να κάνουν φίλους. Δείχνουν εμπιστοσύνη σε όλους.

Παρ’ όλα αυτά, δυσκολεύονται να δημιουργήσουν σταθερές σχέσεις με άλλους ανθρώπους γιατί πολλές φορές δεν μπορούν να ακολουθήσουν κοινωνικούς κανόνες.

Σύμφωνα με γιατρούς, δεν μπορούν να καταλάβουν πότε κάποιος θέλει να σταματήσει να συζητάει κάτι και αν θέλει φύγει.

Έχουν δείκτη νοημοσύνης που φτάνει το 50-60 και δυσκολεύονται σε κάποιες απλές καθημερινές δραστηριότητες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό τους είναι η αγάπη τους για την μουσική. Μπορούν να συγκρατήσουν στο μυαλό τους μελωδίες για πολλά χρόνια. Νιώθουν πολύ έντονα το ρυθμό της μουσική και επηρεάζει τη διάθεσή τους. Γι’ αυτό πολλές φορές κλαίνε όταν ακούνε ένα λυπητερό τραγούδι ή αρχίζουν να χορεύουν με ένα χαρούμενο κομμάτι.

Έχουν υψηλή ενσυναίσθηση, που σημαίνει ότι ταυτίζονται με τη ψυχική κατάσταση του άλλου. Νοιάζονται.

Έρευνα του Κεντρικό Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας στο Μανχάιμ της Γερμανίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά με σύνδρομο Williams δεν ένιωθαν καμία φυλετική προκατάληψη. Παρόλο που τα υπόλοιπα παιδιά έδειχναν να προτιμούν άτομα του δικού τους έθνους ήδη από την ηλικία των τριών, τα παιδιά με το σύνδρομο πίστευαν ότι όλοι είναι καλοί χωρίς να κάνουν διακρίσεις.

Τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο έχουν συνήθως κοινά χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως μικρή μύτη με κλίση προς τα πάνω, το άνω χείλος έχει μήκος μεγαλύτερο από το φυσιολογικό, τα χείλη είναι σαρκώδη και το πηγούνι μικρό. Πολλοί τα χαρακτηρίζουν ως μικρά ξωτικά, γιατί πριν γίνει κατανοητή η επιστημονική αιτία του συνδρόμου Williams, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν εξαιρετικά γοητευτικές και ευγενικές προσωπικότητες που είχαν μαγικές δυνάμεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο κακός χαμός στη Βρετανία! Δημοσίευμα ανακοίνωσε τον θάνατο του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ

Τα άτομα με αυτό το σύνδρομο εμφανίζουν και σοβαρά γνωστικά προβλήματα. Έχουν δυσκολία στην αντίληψη του χώρου και αποσπάται εύκολα η προσοχή τους. Εκδηλώνουν συχνά κρίσεις άγχους ακόμη και από ασήμαντα ερεθίσματα, όπως το πέταγμα μιας μέλισσας ή το πιστολάκι για τα μαλλιά, ενώ επιζητούν συνεχώς την προσοχή και την επιβεβαίωση από τους γύρω τους.

πηγή: newsone.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share