Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η νέα εμμονή των διάσημων! - Το έλαιο "super food" της επιδερμίδας σου!

31 Ιουλίου 2017 10:00
Η νέα εμμονή των διάσημων! - Το έλαιο

Αν υπάρχει ένας λόγος που αγαπάμε τα έλαια ομορφιάς είναι για την αίσθηση απαλότητας που δίνουν στο δέρμα, αλλά το έλαιο δεντρολίβανου χαρίζει πολύ περισσότερα από αυτό.

Προέρχεται από τα φύλλα ενός μυρωδικού που αγαπάμε να χρησιμοποιούμε στο φαγητό, του δεντρολίβανου.

Παράγεται μέσω της παραδοσιακής απόσταξης με ατμό και χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα αφού, χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες, ξεχωρίζει για τα οφέλη του στην επιδερμίδα.

Σας παρουσιάζουμε 5 από τους πιο δυνατούς λόγους για τους οποίους αξίζει να εντάξετε το έλαιο δεντρολίβανου στην beauty ρουτίνα σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλήση - σοκ στα επείγοντα: "Βοήθεια, έχω έναν βόα κολλημένο στο πρόσωπό μου!"

Είναι μια φυσική τονωτική λοσιόν για το πρόσωπό σας

Επειδή έχει αντισηπτικές και στυπτικές ιδιότητες, καταπραΰνει το δέρμα σας από ερυθρότητα ή άλλους ερεθισμούς, απαλύνει κηλίδες και σημάδια και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και με τακτική χρήση, θα δείτε την επιδερμίδα σας, να αποκτά, σταδιακά, πιο απαλή υφή.
Πως θα το χρησιμοποιήσετε; Ρίξτε μερικές σταγόνες πάνω σε λίγο βαμβάκι και ταμπονάρετε με αυτό το πρόσωπό σας αφού το έχετε πλύνει προηγουμένως. Αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό, έτσι ώστε το δέρμα σας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του ελαίου.

Δρα κατά της ακμής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερωτικό σκάνδαλο στην Λάρισα: Ο ληστής ήταν ο εραστής του ιερέα!

Οι εξωτερικοί ρύποι και η λιπαρότητα φράζουν τους πόρους και προκαλούν σπυράκια και ακμή. Το θέλουμε αυτό; Φυσικά και δεν το θέλουμε. Μπορούμε να το αποφύγουμε; Όχι πάντα.
Και εδώ όμως μπορεί να βοηθήσει το πολυμήχανο αυτό έλαιο. Να πως: Αναμίξτε λίγες σταγόνες ελαίου δεντρολίβανου με λίγο καστορέλαιο και με αυτό κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας. Αφήστε να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλες 3 φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα μέχρι να δείτε το δέρμα σας να αποκτά λεία όψη.

Επιβραδύνει την εμφάνιση ρυτίδων

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το λάδι δεντρολίβανου προλαμβάνει τις ρυτίδες, συσφίγγει το δέρμα και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Απλώστε το στα επίμαχα σημεία, αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ενισχύει την τρίχα από τη ρίζα και βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα

Θέλετε να αποκτήσετε πιο πυκνά και δυνατά μαλλιά; Την επόμενη φορά που θα λουστείτε, ρίξτε μια μικρή ποσότητα από έλαιο δεντρολίβανου στο χέρι σας και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Τα συστατικά του ενισχύουν τους θύλακες της τρίχας ενώ παράλληλα καταπολεμούν την εμφάνιση γκρίζων.

Θεραπεύει την πιτυρίδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη αλλαγή του Facebook που έχει ξετρελάνει όλους τους χρήστες του!

Εδώ η τεχνική διαφέρει ελαφρώς. Ρίξτε μερικές σταγόνες από το έλαιο στο σαμπουάν και στο κοντίσιονερ σας, ανακινείστε καλά και χρησιμοποιήστε τα κανονικά. Το έλαιο δεντρολίβανου θα φροντίσει να καθαρίσει τα μαλλιά σας από τις αντιαισθητικές λευκές νιφάδες που εμφανίζονται κάθε φορά που αλλάζετε χωρίστρα και να ενυδατώσει το τριχωτό ώστε να μειωθεί η ξηροδερμία. Κι επειδή με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια, με αυτό τον τρόπο καταπολεμάτε και το φριζάρισμα στα μαλλιά.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share