Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ραγάδες: Πώς θα τις εξαφανίσεις μόνο με υλικά της κουζίνας σου!

20 Ιουλίου 2017 22:10
Ραγάδες: Πώς θα τις εξαφανίσεις μόνο με υλικά της κουζίνας σου!

Οι ραγάδες είναι ίσως από τα πιο ενοχλητικά πράγματα μαζί με την κυτταρίτιδα. Μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα ώρα και στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και να σου προκαλέσουν άγχος.

Ας αναλύσουμε πρώτα από όλα τι είναι οι ραγάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο: Αυτοκτόνησε πασίγνωστος τραγουδιστής!
Δεν είναι κάτι που να σε ανησυχεί για την υγεία σου. Είναι αποτέλεσμα ξαφνικού τεντώματος του δέρματος. Κάτι σαν μικρές ουλές οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου ελαττώνονται. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται στην εφηβεία όπου τα παιδιά μπορεί να πάρουν απότομο ύψος και βάρος. Το ίδιο ισχύει και για την περίοδο της εγκυμοσύνης όπου το δέρμα της κοιλιάς και όχι μόνο τεντώνει. Δυστυχώς μπορούν να εμφανιστούν και για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, με την ξαφνική απώλεια σωματικού βάρους. Μπορούν να εμφανιστούν στον καθένα. Σε άντρες, γυναίκες και παιδιά σε οποιαδήποτε φάση της ζωής τους.

Αν δεις τα πρώτα σημάδια μην τα αγνοήσεις και δράσε γρήγορα!

Συνήθως έχουν κόκκινο χρώμα ή μοβ μόλις δημιουργούνται, γίνονται όμως σαν άσπρες γραμμές με το πέρασμα του καιρού. Η αντιμετώπισή τους είναι πιο εύκολη μόλις δημιουργηθούν.

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Αλόη

Τα πλεονεκτήματα τις Aloe Vera είναι γνωστά σε όσους φτιάχνουν σπιτικά καλλυντικά και συνταγές ομορφιάς. Αυτό το φυτό περιέχει κολλαγόνο που βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος. Να χρησιμοποιείς όσο είναι δυνατός φρέσκια Aloe Vera παίρνοντας τα φύλλα της. Θα χρειαστείς μόνο φύλλα Aloe Vera

Πως θα το κάνεις

-Αφαίρεσε τα αγκάθια από τα φύλλα και ξεφορτώσου το εξωτερικό περίβλημα
-Πάρε το κολλώδες τζελ μέσα από τα φύλλα
-Άπλωσε το τζελ στις ραγάδες και άφησε το για δύο ώρες

Χρησιμοποίησε Λεμόνι


Τα λεμόνια είναι γνωστά για την φυσική λευκαντική τους δράση. Τα οξέα και οι βιταμίνες -που περιέχει το λεμόνι μπορούν να αφαιρέσουν αποτελεσματικά το τα νεκρά κύτταρα και να κάνει τις ραγάδες νε εξαφανιστούν

Θα χρειαστείς:1 λεμόνι και ζεστό νερό για ξέβγαλμα.

Πως θα το κάνεις:

-Κόψε το λεμόνι σε δύο μισά
-Πάρε το ένα μισό και τρίψε το απαλά στην περιοχή με τις ραγάδες για τουλάχιστον 10 λεπτά
-Νιώσε το χυμό του λεμονιού στο δέρμα σου
-Ξέπλυνε με ζεστό νερό
-Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και λεμόνι με χυμό αγγουριού, λεμόνι με χυμό πατάτας και λεμόνι με χυμό τομάτας ανακατεύοντας ίσα μέρη από το κάθε συστατικό.

Χρησιμοποίησε Ασπράδι αυγού

Το αυγό περιέχει 40 διαφορετικές πρωτεΐνες και για αυτό το λόγο βοηθά πολύ το δέρμα. Το ασπράδι του αυγού έχει επίσης και κολλαγόνο και βιταμίνη Α, και είναι ωφέλιμο για την υγεία του δέρματος.

Θα χρειαστείς: 1Αυγό

Πως θα το κάνεις:

-Ξεχώρισε το ασπράδι από τον κρόκο
-«Χτύπα» το ασπράδι για λίγο με ένα πιρούνι
-Άπλωσε το στις ραγάδες και άφησε το να δράσει για 15 λεπτά
-Ξέπλυνε με νερό.

Extra Tip:Είναι πολύ σημαντικό να πίνεις νερό για να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο και ελαστικό. Επίσης, να τρως καλά γιατί το σώμα σου χρειάζεται τα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να επωφελήσου το δέρμα σου. Ενδεικτικά, να καταναλώνεις ικανοποιητική ποσότητα πρωτεϊνών καθημερινά, όπως τρόφιμα με βιταμίνες C και E. Οι ξυροί καρποί είναι πολύ θρεπτικοί, και μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και στη διάρκεια εγκυμοσύνης.

Αλλοι τρόποι αντιμετώπισης των ραγάδων

Εάν θέλεις να μειώσεις την ορατότητα τους, υπάρχουν καλά και κακά νέα. Υπάρχουν θεραπείες αλλά τίποτα οριστικό. Πολλές κλινικές χρησιμοποιούν σύγχρονης τεχνολογίας λέιζερ για να τις αντιμετωπίσουν. Και πάλι όμως το αποτέλεσμα δεν είναι να εξαφανιστούν τελείως.

Γιατί δεν μπορούν να εξαφανιστούν; Γιατί πρόκειται για μόνιμες αλλαγές που γίνονται στο δέρμα μας. Εάν συμβούν δεν γίνεται να σβηστούν παρά μόνο να βελτιωθεί η όψη τους.

Ανθρακοθεραπεία: Σ αυτήν την περίπτωση οι γιατροί χορηγούν μία ένεση με μικρές ποσότητες διοξείδιο του άνθρακα στα σημεία των ραγάδων. Αυτό κάνει το δέρμα σου να νομίζει πώς υπάρχει απώλεια οξυγόνου κι έτσι έρχεται αίμα στην περιοχή ξαναδημιουργώντας την περιοχή. Έτσι βελτιώνεται η ελαστικότητα αλλά και πάλι τα σημάδια δεν εξαφανίζονται τελείως.

Συμπληρώματα: Οι ραγάδες πολλές φορές εμφανίζονται και λόγω έλλειψης ψευδάργυρου. Ο ψευδάργυρος είναι υπεύθυνος για την δημιουργία καινούριων κυττάρων. Μπορείς να τρως τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο ή να πάρεις συμπληρώματα.

Κρέμες: Στην αγορά θα βρεις πολλές κρέμες που υπόσχονται αποτελέσματα. Βέβαια θα πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βρεις ποια είναι αυτή που ταιριάζει με το δέρμα σου. Υπάρχουν πολλές πλούσιες σε κολλαγόνο και αντιοξειδωτικές. Θα πρέπει να θυμάσαι όμως ότι μπορεί να μην έχουν αποτελέσματα στις δικές σου ραγάδες.

Φυσικά πριν κάνεις οτιδήποτε καλό είναι να μην παραβλέψεις την επίσκεψή σου στο δερματολόγο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share