Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022

Απομυθοποίηση: Έρευνα αποκαλύπτει πως τελικά η μπύρα δεν μας προκαλεί αυτό που όλοι πιστεύαμε μέχρι σήμερα!

18 Ιουλίου 2017 10:26
Απομυθοποίηση: Έρευνα αποκαλύπτει πως τελικά η μπύρα δεν μας προκαλεί αυτό που όλοι πιστεύαμε μέχρι σήμερα!

Έχει κατηγορηθεί όσο κανένα άλλο ποτό πως φουσκώνει λίγο περισσότερο την... κοιλίτσα. Ειδικά οι άνδρες που είναι λάτρεις του συγκεκριμένου ποτού την κατηγορούν αποκλειστικά για το «σωσίβιο» που... φοράνε και εκτός παραλίας. Μια νέα έρευνα που έγινε όμως, έρχεται να αποκαταστήσει τη φήμη της μπύρας, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν παχαίνει!

Η επιστήμονας διατροφολογίας, Κάθριν Ο’ Σάλιβαν, η οποία μάλιστα μετρά πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας και έρευνας, δηλώνει πως δεν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει με σιγουριά πως η μπύρα είναι εκείνη που ευθύνεται άμεσα με την αύξηση του σωματικού βάρους. Τουλάχιστον, όχι παραπάνω από το όσο ευθύνονται άλλα αλκοολούχα ποτά (όπως το κρασί) ή μια σακούλα πατατάκια.

Όπως η ίδια υποστηρίζει, η αύξηση του βάρους, είναι συνέπεια των επιπλέον θερμίδων που καταναλώνονται, ανεξάρτητα από το αν προέρχονται από μπύρα, κρασί ή τρόφιμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Από το Survivor στους... Νομάδες! Η μεγάλη αρπαγή παίκτη που θα συζητηθεί και θα προκαλέσει ντόρο!

Στην πραγματικότητα, μάλιστα, πολλές είναι εκείνες οι περιπτώσεις όπου η μπύρα έχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά, αλλά και από μια πληθώρα άλλων τροφίμων τα οποία καταναλώνουμε καθημερινά, όπως μια μπανάνα, μια σακούλα πατατάκια, ή ακόμα και από ένα καπουτσίνο!

Απ’ ό, τι φαίνεται, ο όρος «μπυροκοιλιά» είναι ένας μεγάλος μύθος, που καταρρίπτεται.

Η Ο’ Σάλιβαν είπε: «Αν καταναλώνει κανείς τεράστιες ποσότητες μπύρας, φυσικά και θα παρατηρήσει αύξηση του σωματικού του βάρους, αλλά αυτό θα συμβεί με οποιοδήποτε είδους αλκοόλ, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την τροφή».

Το στοιχείο, μάλιστα, εκείνο, που προκαλεί μεγάλη έκπληξη, είναι πως η αντικατάσταση δύο μεγάλων ποτηριών κρασιού την ημέρα, με δύο μπουκάλια μπύρας, θα μπορούσε να «εξοικονομήσει» πάνω από 500 θερμίδες την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει, πως αντίστοιχα το μήνα μπορείτε να γλυτώσετε 4.800 θερμίδες, ενώ μέσα στον χρόνο 58.240.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλος: Ο εφοριακός που έλυνε σταυρόλεξο ενώ ο κόσμος περίμενε στην ουρά πήρε ευμενή μετάθεση!

Οι Μύθοι της Μπύρας

*10% των ανθρώπων πιστεύει, λανθασμένα, πως η μπύρα περιέχει λίπος. Στην πραγματικότητα έχει μηδέν λιπαρά αλλά και χοληστερόλη

*24% πιστεύει πως το κρασί έχει περισσότερες βιταμίνες από τη μπύρα. Λάθος.

*13% των ανθρώπων πιστεύει πως η μπύρα είναι προϊόν χημικών συστατικών, καθώς δεν γνωρίζουν πως προέρχεται από το κριθάρι και τον λυκίσκο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share