Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πως μπορούμε να καίμε θερμίδες ακόμα και όταν είμαστε... χαλαροί!

9 Ιουλίου 2017 13:47
Πως μπορούμε να καίμε θερμίδες ακόμα και όταν είμαστε... χαλαροί!

Αυτό που ξέρουμε οι περισσότεροι είναι πως για να κάψεις θερμίδες χρειάζεται άσκηση και μάλιστα αρκετά έντονη. Όμως πλέον οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τελικά μπορούμε να κάψουμε θερμίδες ακόμα και όταν χαλαρώνουμε, όταν προσπαθούμε δηλαδή να ηρεμήσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Δεν φαντάζεστε τι επιχείρηση ανοίγει η Ελένη Μενεγάκη στην Άνδρο! Τρελά λεφτά...

Για παράδειγμα, μπορούμε να κάψουμε θερμίδες απολαμβάνοντας ένα ζεστό χαλαρωτικό ντους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ζεστό νερό έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα και μπορεί να παρέχει οφέλη ανάλογα με εκείνα της γυμναστικής. Συγχρόνως, μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, τύπου 2.

Το αφρόλουτρο λοιπόν, ή μάλλον η διαδικασία αυτού, ονομάζεται «παθητική θέρμανση», που έρχεται σε αντιδιαστολή με την «ενεργητική θέρμανση» που προκύπτει όταν μέσω της άσκησης ζεσταινόμαστε και ιδρώνουμε. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση του ζεστού μπάνιου στα επίπεδα του σακχάρου και στον ρυθμό της καύσης των θερμίδων.

Στις μελέτες συμμετείχαν 14 άντρες, με τους επτά να κάνουν ζεστό αφρόλουτρο διάρκειας μιας ώρας (40°C), ενώ οι υπόλοιποι επτά, έκαναν μια ώρα ποδήλατο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλος "γύπας": Δεν φαντάζεστε σε ποια παίκτρια έκανε "πέσιμο" ο Ατσούν μετά το τέλος του τελικού του Survivor! (video)

Οι δραστηριότητες ανέβασαν την θερμοκρασία του σώματος κατά 1 βαθμό Κελσίου με τους ερευνητές να μετράνε αργότερα τα επίπεδα σακχάρου αλλά και τις θερμίδες που έκαψαν οι 14 άντρες. Φυσικά, οι καύσεις μέσω του ποδήλατου ήταν μεγαλύτερες, αλλά οι καύσεις στο ζεστό μπάνιο δεν πήγαν πίσω, αφού έφτασαν τις 140 θερμίδες, ίσες δηλαδή με τις θερμίδες που καίγονται σε περίπατο μισής ώρας!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share