Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Ελιές στο σώμα: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε το καλοκαίρι - Πότε γίνονται επικίνδυνες;

7 Ιουλίου 2017 14:04
Ελιές στο σώμα: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε το καλοκαίρι - Πότε γίνονται επικίνδυνες;

Τώρα το καλοκαίρι που εκθέτουμε το σώμα μας πολύ στον ήλιο, καλό είναι να παρακολουθούμε τις ελιές που έχουμε πάνω μας για να προσέξουμε τυχόν μεταβολές στο χρώμα ή στο σχήμα τους.

Καλό είναι λοιπόν, να προσέχουμε ιδιαίτερα όταν έχουμε ελιές σε εμφανή σημεία τα οποία βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένα στον ήλιο το καλοκαίρι. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για την εκδήλωση καρκίνου του δέρματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι συμβαίνει με την Ειρήνη Κολιδά και τον Κωνσταντίνο Βασάλο; - Η κοινή έξοδος, οι φωτογραφίες και το φλερτ!

Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να προσέχουμε τη διάρκεια και τη συχνότητα της έκθεσής μας στον ήλιο και να αποφεύγουμε να καθόμαστε το μεσημέρι τις ώρες που η ακτινοβολία είναι επιθετική.

Σε γενικές γραμμές, μην ανησυχείτε για μια ελιά η οποία δεν αλλάζει σχήμα, μέγεθος ή υφή. Μόνο αν αλλάξουν αυτά τα δεδομένα πρέπει να ανησυχήσετε. Επίσης, τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντιηλιακό με υψηλότερο δείκτη προστασίας από τα μελαχρινά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κατάρα παικτών των ελληνικών ριάλιτι! Όταν έκλεισαν οι κάμερες η ζωή τους άλλαξε προς το.... χειρότερο!

Ο λόγος που μαυρίζουμε είναι η μελανίνη που διαθέτει το δέρμα μας. Όταν καθόμαστε στον ήλιο παράγεται μελανίνη. Οι ελιές είναι μάζες μάζες συσσωρευμένων μελανοκυττάρων, γι’ αυτό και έχουν σκούρο χρώμα.

Το μελάνωμα, ο πιο επικίνδυνος τύπος καρκίνου του δέρματος, εκδηλώνεται όταν τα μελανοκύτταρα μεταλλάσσονται.

Αυτός είναι ο λόγος που τα άτομα με πολλές ελιές στο δέρμα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο μελανώματος.

Πηγή: youweekly.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share