Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Διώξτε τους πόνους στη μέση φορώντας τα αθλητικά σας!

6 Ιουλίου 2017 18:55
Διώξτε τους πόνους στη μέση φορώντας τα αθλητικά σας!

Οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά στο γυμναστήριο ή στο κολυμβητήριο ή έστω είναι σωματικά δραστήριοι, π.χ. περπατώντας, ανεβαίνοντας σκάλες ή κάνοντας άλλες δουλειές όπως η κηπουρική, μειώνουν την πιθανότητα να νιώθουν χρόνιους πόνους στη μέση τους, σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική μελέτη.

Προηγούμενες έρευνες δεν είχαν ξεκαθαρίσει κατά πόσο η σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο των χρόνιων πόνων στη μέση ή αν, αντίστροφα, όσοι δεν πονάνε στη μέση τους, απλώς ασκούνται περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το θρίλερ με την ανακοίνωση του νικητή, η αγωνίας της μητέρας του Ντάνου, η αντίδραση του Μάριου και τα τρομερά παρασκήνια από τα διαλείμματα! (video)

Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι με μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα έχουν αντίστοιχα 14% έως 16% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν χρόνιους πόνους στη μέση, σε σχέση με όσους είναι ελάχιστα κινητικοί. Χρόνιος θεωρείται ο πόνος, όταν διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες. Για τους οξείς ή τους περιστασιακούς πόνους όμως, το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας και άσκησης δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο.

πηγή: msn.com

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share