Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Ξηρά μάτια από το κλιματιστικό; - Απλές συμβουλές για να το αντιμετωπίσεις!

5 Ιουλίου 2017 18:36
Ξηρά μάτια από το κλιματιστικό; - Απλές συμβουλές για να το αντιμετωπίσεις!

Αν οδηγείτε μηχανή ή εργάζεστε πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή, τότε έχετε σίγουρα αισθανθεί τα μάτια σας να είναι στεγνά και να σας «κόβουν» λες και έχουν μπει μέσα τους κομμάτια από γυαλιά.

Το κλιματιστικό ή ο ανεμιστήρας που ξηραίνουν τον αέρα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η υγρασία στα μάτια, αλλά και η ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος είναι τρεις από τις βασικότερες αιτίες που δημιουργούν αυτή την ενόχληση και δυσκολεύουν την όραση σας.

Σε αυτά έρχονται να προστεθούν ο τρόπος ζωής, οι διατροφικές συνήθειες, ο κακός φωτισμός, η ηλικία, οι ορμονικές αλλαγές, αλλά και η βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι εμφανίσεις των γυναικών του Survivor στον ημιτελικό! Ποιες έκλεψαν την παράσταση και ποιες κρίνονται κακοντυμένες;

Οι παραπάνω παράγοντες κουράζουν κι ερεθίζουν τα μάτια, τα οποία παύουν να παράγουν αρκετά δάκρυα, ενώ ένα πιθανό κενό στην προστατευτική μεμβράνη αυτών μπορεί να κάνει την υγρασία να χαθεί.

Τι μπορείτε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο και να αποκτήσετε ξανά καθαρή όραση, δίχως ενοχλήσεις;

Φροντίστε να πλένετε συχνά τα μάτια σας

Μια από τις πιο κοινές κινήσεις όσων υποφέρουν από την ξηρότητα των ματιών, είναι να τα τρίβουν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό καθώς μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Για να διατηρήσετε τα μάτια σας υγρά και να φροντίσετε την υγιεινή τους, φροντίστε να τα πλένετε με νερό κάνοντας απαλό μασάζ τακτικά μέσα στη μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 21 πράγματα που σίγουρα δεν γνώριζες για του Ψυρρή! (Photos)

Βάλτε στα μάτια ζεστές κομπρέσες

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε την ξηρότητα στα μάτια είναι οι ζεστές κομπρέσες, καθώς η θερμότητα αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και τη δημιουργία δακρύων. Εφαρμόστε τις κομπρέσες δύο φορές την ημέρα.

Καταναλώστε περισσότερες τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά

Τα ξηρά μάτια μπορεί να είναι αποτέλεσμα και της έλλειψης των καλών λιπαρών από τη διατροφή σας, ιδιαίτερα των ω-3 λιπαρών, τα οποία τονώνουν την παραγωγή δακρύων.

Πιείτε άφθονο νερό -Περιορίστε το αλκοόλ

Το χειμώνα έχουμε την τάση να ξεχνάμε την ύπαρξη του, αλλά το καλοκαίρι το νερό μπαίνει ξανά στην καθημερινότητα μας εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Ενας ακόμα σημαντικός λόγος για να το πίνετε με το παραπάνω είναι ότι βοηθάει τα μάτια να παραμένουν ενυδατωμένα. Από την άλλη θα πρέπει να περιορίσετε το αλκοόλ, όσο θελκτικό κι αν είναι αυτό.

Χρησιμοποιήστε σωστά τους φακούς επαφής

Οι περισσότεροι κάνουμε το λάθος να βγάζουμε τους φακούς επαφής λίγο πριν από τον ύπνο, παρόλα αυτά το καλύτερο θα ήταν να τους φοράτε μόνο όταν τους χρειάζεστε και να προτιμάτε τα γυαλιά οράσεως.

Κάντε διαλείμματα και ανοιγοκλείστε τα μάτια
Δείτε το σαν να πρόκειται για μια γυμναστική των βλεφάρων. Κάντε μικρά διαλείμματα από την εργασία σας και αφιερώστε λίγα λεπτά για να ανοιγοκλείσετε τα μάτια και να βοηθήσετε τα δάκρυα να δημιουργήσουν την προστατευτική μεμβράνη.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share