Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μουλιάζει χαρτί μέσα σε μηλόξυδο και το τυλίγει στα πόδια της! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους!

27 Ιουνίου 2017 12:12
Μουλιάζει χαρτί μέσα σε μηλόξυδο και το τυλίγει στα πόδια της! Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους!

Το καλοκαίρι είναι μια αγαπημένη εποχή του χρόνου για υπαίθριο παιχνίδι και περιπέτεια. Δυστυχώς, οι εκδρομές σε κάμπινγκ και οι ποδηλατικές βόλτες μπορούν συχνά να οδηγήσουν σε άσχημες περιπτώσεις δηλητηριώδους κισσού και βελανιδιάς.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η φαγούρα και το φλεγμονώδες εξάνθημα που προκαλείται από αυτά τα φυτά προκύπτει από ένα λάδι που ονομάζεται urushiol. Το κολλώδες λάδι βρίσκεται στα φύλλα, τους μίσχους και τις ρίζες και εύκολα κολλάει στο δέρμα και στα ρούχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Διχασμένο το Twitter για την αποχώρηση της Βαλαβάνη! Τα επικά σχόλια για την "συγνώμη" της στον Αγγελόπουλο!

Αυτά τα εξανθήματα δεν είναι μεταδοτικά. Είναι, εντούτοις, εξαιρετικά δυσάρεστο για τον προσβληθέντα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ερυθρότητα, κνησμό, οίδημα και φλύκταινες, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Τα εξανθήματα που προκαλούνται από δηλητήριο κισσό, δρυ ή βελανιδιά συνήθως θεραπεύονται μόνα τους μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αλλά γιατί να υποφέρετε υπομονετικά από τον πόνο; Μπορείτε να κάνετε το εξάνθημα λιγότερο ερεθιστικό και να επιταχύνετε τη διαδικασία αποκατάστασης ακολουθώντας αυτές τις θεραπείες στο σπίτι.

1. Χυμός κουρκουμά και λεμονιού.

Αναμείξτε ίσα μέρη κουρκουμά και χυμό λεμονιού Εφαρμόστε την παχιά πάστα στο εξάνθημα και αφήστε την να εμποτίσει για δεκαπέντε λεπτά. Θα εκπλαγείτε από τα γρήγορα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.

2. Αγγούρι.

Τα αγγούρια έχουν πράγματι ψυχτικές ιδιότητες. Συνίσταται η τοποθέτηση φέτας αγγουριού απευθείας στο εξάνθημα στην πληγείσα περιοχή.

3. Μαγειρική σόδα.

Αναμίξτε τρία κουταλάκια μαγειρικής σόδας με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και εφαρμόστε την σπιτική πάστα στην περιοχή φαγούρας και φουσκώματος. Το διάλυμα θα στεγνώσει και θα αποκολληθεί. Μπορείτε επίσης να βουτήξετε πανάκια στο διάλυμα και να τα εφαρμόσετε στο εξάνθημα για δέκα λεπτά, τέσσερις φορές την ημέρα.

4. Πλιγούρι βρώμης.

Το πλιγούρι βρώμης μπορεί να σας βοηθήσει σε εξανθήματα φουσκάλες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στις ξηρές πληγές και να καταπραΰνει τη φλεγμονή. Ρίξτε βρώμη σε νερό και εφαρμόστε το απευθείας στο εξάνθημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέξτε να προλάβετε: Εισιτήρια με 15 ευρώ για Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Μήλο, Νάξο και άλλους προορισμούς!

5. Βούτυρο.

Οι πρωτεΐνες στο βούτυρο μπορούν να βοηθήσουν στην αποστράγγιση του υγρού από τις φουσκάλες του δηλητηριώδους κισσού. Μπορεί επίσης να καταπραΰνει την κνησμό. Αναμίξτε ίσα μέρη αλάτι, βούτυρο και ξύδι και εφαρμόστε την σπιτική πάστα στις φουσκάλες. Θα αισθάνεστε άμεση ανακούφιση.

6. Φλούδα από καρπούζι.

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να ανακουφιστείτε από την κνησμό που προκαλείται από το δηλητήριο του κισσού.

7. Μηλόξυδο

Το ξύδι μήλου μπορεί να σκοτώσει το δηλητήριο που προκαλεί το εξάνθημα. Βουτήξτε μικρά πανιά σε μηλόξυδο και βάλτε τα πάνω στο εξάνθημα. Αυτό θα μπορούσε να εξάγει αποτελεσματικά τις τοξίνες.

8. Υγρό πιάτων

Στο πρώτο σημάδι ενός δηλητηριώδους κισσού, βελανιδιάς ή εξανθήματος, βάλτε υγρό πιάτων στην πληγείσα περιοχή χωρίς να το ξεπλύνετε. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης χρήσιμη για τη θεραπεία από τσιμπήματα κουνουπιών.

Μην αφήνετε τον δηλητηριώδη κισσό και τις βελανιδιές να καταστρέψουν τις καλοκαιρινές σας διακοπές! Χρησιμοποιήστε αυτές τις θεραπείες και θα βρείτε άμεση ανακούφιση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share