Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κάνετε δίαιτα; Πόσο συχνά μπορείτε να τρώτε επιδόρπιο;

26 Ιουνίου 2017 17:48
Κάνετε δίαιτα; Πόσο συχνά μπορείτε να τρώτε επιδόρπιο;

Το πρώτο βήμα για να χάσετε τα παραπανίσια κιλά είναι φυσικά να κάνετε κάποιες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες. Ξεκινήστε εστιάζοντας σε «καθαρές» τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, στη μείωση της ζάχαρης και στα φρούτα και τα λαχανικά και σίγουρα θα δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Επειδή όμως σε όλα, άρα και στη δίαιτα, χρειάζεται μέτρο, ποια θέση έχει το επιδόρπιο σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο με στόχο την απώλεια βάρους;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ειρήνης Κολιδά για την προσωπική της ζωή και τις δυσκολίες στο Survivor! (Video)

Ευτυχώς, η άποψη των ειδικών είναι ότι δεν χρειάζεται να στερείστε για να αδυνατίσετε. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ρέιτσελ Μέλτζερ Γουόρεν, «δεν είναι ρεαλιστικό να λες σε κάποιον να μην τρώει ποτέ γλυκό».

© Παρέχεται από: DPG Digital Media S.A. bigstock Woman With Liitle Cookie Cupca 148324484

Η ίδια προτείνει το επιδόρπιο μία με δύο φορές την εβδομάδα, αρκεί η μερίδα να μην είναι πολύ μεγάλη και βέβαια το γλυκό να μην συνδυάζεται με άλλες ατασθαλίες –όπως πίτσες, μπέργκερ κ.λπ.

Μια άλλη στρατηγική που προτείνει η Γουόρεν είναι να κάνετε πιο υγιεινές γλυκές επιλογές σε περιπτώσεις που συνηθίζατε να τρώτε επιδόρπιο. «Αν τρώγατε πάντα γλυκό μετά το βραδινό, επιλέξτε κάποια άλλη τροφή με γλυκιά γεύση, όπως τα φρούτα, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας». Έτσι, το γλυκό σιγά σιγά θα σταματήσει να είναι καθημερινή συνήθεια.

Επίσης, μια άλλη καλή ιδέα είναι να προετοιμάζετε τα διάφορα επιδόρπια της επιλογής σας στο σπίτι αντί να τα παίρνετε έτοιμα, αφού έτσι θα έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ζάχαρη, να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή φρούτα και να υποκαταστήσετε το βούτυρο με κάποια άλλη λιπαρή ουσία (όπως το ελαιόλαδο), κι έτσι να κάνετε το επιδόρπιό σας πιο υγιεινό και λιγότερο θερμιδοφόρο!

Πηγή: womenshealthmag.com

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share